22.03.2016  |  EL  |  Energi

Tekniq vil sikre energitilskud til forbrugerne

Tekniq vil oprette et energicenter for at flere forbrugere og erhvervsdrivende kan få tilskud fra den millardstore energispareordning, der forvaltes af energiselskaberne. Ved at samle installatørernes indsats kan forbrugerne modtage et højere tilskud, lyder det fra organisationen.

I flere år er tilskuddene fra den milliardstore energispareordning (ESO), der forvaltes af energiselskaberne, oftest gået til de største energikunder. Dermed har de danske forbrugere samt størstedelen af erhvervslivet slet ikke mærket til de grønne milliarder, der hvert år opkræves oveni energiregningen. Men det skal være slut, mener erhvervsorganisationen Tekniq:

”Ordningen rammer skævt, og det ønsker vi at være med til at ændre på. Op imod to milliarder kroner opkræves årligt af energiselskaberne til en ordning, som forbrugerne stort set ikke kender. Når forbrugere og erhvervsliv skal levere størstedelen af den grønne omstilling, så må de også have bedre andel i tilskudspengene”, siger underdirektør Simon O. Rasmussen fra Tekniq.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq: 2016 bliver ikke et jubelår

Hvis forbrugerne skal blive bekendt med ordningen, kræver det en indsats fra installatørerne. Oftest er det nemlig installationsvirksomhederne – og ikke energiselskabet – der er i dialog med forbrugerne om, hvordan man konkret sparer på energien.

Derfor er det, ifølge Tekniq, vigtigt, at ordningen kendes og bruges mere aktivt af installatørerne, når de taler energi med kunderne.

Læs også: Tekniq: Akut mangel på VVS-energilærlinge

For at brede ordningen ud har Tekniq derfor oprettet Tekniq Energicenter, der skal gøre det enkelt for installationsbranchen at hente tilskud hjem til kunderne. Energicentret, der blandt andet har tilknyttet telefonrådgivning og emailsupport, er gratis for Tekniqs medlemmer.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere