06.05.2015  |  VENTILATION  |  Energi

Tekstilkanaler bliver miljøvaredeklareret

Som den første virksomhed inden for tekstilbaseret ventilation, er KE Fibertec klar med en miljøvaredeklaration på tekstilkanaler.

Alle materialeproducenter oplever et stigende krav om dokumentation af produkters miljøpåvirkning, og derfor kan KE Fibertec, der producerer luftfordelingssystemer baseret på fiberteknologi, nu tilbyde en EPD (Environmental Product Declaration) på sine tekstilkanaler.

Læs også: Ny InTex sensor overvåger lufttrykket i tekstilkanaler

EPD er en miljøvaredeklaration, der dokumenterer en tekstilkanals miljømæssige påvirkninger i hele produktets livscyklus.

For at få en uafhængig og objektiv vurdering har KE Fibertec bedt firmaet 2.-0 LCA consultants om at forestå analysen, og den er blevet udført i henhold til ISO 14044 og retningslinjerne heri. I beskrivelsen er der taget udgangspunkt i en tekstilkanal på ti meter med Ø500 mm diameter og en luftmængde på 5000 m3 i timen.

EPD er et resumé af en LCA (Life Cycle Assessment), som er dokumenteret i en mere omfattende rapport. Rapporten er en tilbundsgående beskrivelse af de miljømæssige påvirkninger i en tekstil-kanals levetid, f.eks. CO2-udledning, nedbrydning af ozonlaget, udledning af skadelige stoffer mv.

Læs også: Ventilationsovervågning mindsker energiforbruget hos FLSmidth

Med en LCA er det muligt at sammenligne tekstilkanaler med andre produkters miljøprofil, og samtidig kan den bruges til at prioritere optimeringsindsatsen i forhold til hvilke negative miljømæssige påvirkninger, man ønsker at minimere, oplyser KE Fibertec i en pressemeddelelse. 

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere