17.05.2017  |  EL  |  Energi

Tesla-soltag kommer til Danmark

Tesla har meldt ud, hvornår danske husejere kan få installeret virksomhedens soltag – og hvor meget det vil koste.

I efteråret annoncerede den amerikanske Tesla-boss, Elon Musk, at virksomheden arbejdede på et koncept, der, modsat de famøse og luksuriøse Tesla-biler, ikke kan køre, men stadig fremme de vedvarende energiformer; Solar Roof.

I soltaget er solcellerne integreret i selve tagstenene, der er lavet af glas. Derfor skulle det, ifølge Elon Musk selv, både få solceller på taget til at se godt ud og samtidig holde længere end de normale solpaneler. Og ikke mindst lovede Teslas adm. direktør, skulle taget være til at betale for familier, der ellers ikke havde råd til at have en Tesla-bil stående under det.

Tilbage i efteråret blev der ikke nævnt nogen tal, hverken i forbindelse med datoen for Tesla-tagets lancering eller prisen på soltagstenene. Men nu er Tesla klar med begge dele.

”Solar Roof kan bedre betale sig”
I en pressemeddelelse skriver Tesla, at soltaget bedre kan betale sig end et konventionelt tag uden solceller. Virksomheden medregner naturligvis her, at solenergien kan reducere eller helt eliminere et hjems elregning.

For at leve op til det løfte har organisationen Consumer Reports beregnet, at taget ville skulle koste maks. 24,5 USD per kvadratfod, svarende til cirka 165 danske kroner. Taget kommer dog til at koste mindre, oplyser Tesla, nemlig 22 dollars per kvadratfod, svarende til næsten 150 danske kroner (cirka 1.570 kroner per kvadratmeter) .

Beregningen er generel, og afhænger af, hvor stor en mængde solceller man ønsker i sit tag samt den lokale pris på el. Husejere kan selv beregne, hvor meget et Tesla-tag ville koste dem her.

Læs også: Byggeforsker advarer: EU-direktiv vil hæmme solceller og vindmøller

Ud over prisen annoncerer Tesla i pressemeddelelsen, at installationerne af soltag vil begynde i USA denne sommer og komme til resten af verden, dermed også Danmark, i 2018.

Artiklen er opdateret 22/5, da prisberegningen i danske kroner var angivet per kvadratmeter i stedet for kvadratfod. 

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere