12.01.2017  |  EL  |  Byggeri

Ti Stark-byggemarkeder drejer nøglen om

DT Group, der står bag byggemarkederne Silvan og Stark, tager nu konsekvensen af mange år med dalende tal i regnskaberne og lukker ti Stark-butikker.

Ti ud af 83 Stark-byggemarkeder lukker ned efter DT Group, der står bag både Silvan- og Stark-kæden, har leveret det dårligste regnskab i 20 år, skriver Berlingske.

Regnskabet 2015/16 viste en bundlinje på over 160 millioner kroner, og selvom det kan lyde af meget, er det langt fra de 750 millioner kroner, som bundlinjen lød på tilbage i regnskabsåret 2007/08.

”Vi vidste allerede i efteråret, at vi ville komme med et regnskab, der på bundlinjen leverede lidt mindre end året før. Sådan har udviklingen været i flere år nu. Jeg kan ikke lide den trend, hvor vi hvert år tjener lidt mindre end året før, og det ønsker vi nu at få ændret”, siger Søren P. Olesen, direktør i DT Group, til Berlingske.

Læs også: RUC opnår markante besparelser gennem energirenovering

Søren P. Olesen, der har været midlertidig koncerndirektør siden starten af 2016 og permanent direktør siden december, påpeger desuden, at lukningerne er udtryk for, at kundegrundlaget ikke er, hvad det har været tidligere.

”Vi er i en branche, hvor vi siden finanskrisen har gjort det, vi altid har gjort. Der har været et stærkt cashflow og en friværdi opbygget i ejendomme, og det har skabt en sund balance i mange trælaster rundt omkring. Men det har ikke hjulpet til at genskabe en mere sund balance i markedet”, siger direktøren til Berlingske.

Samtidig med at ti byggemarkeder lukker, iværksættes en modernisering af eksisterende butikker, der forventes at løbe op i over 750 millioner kroner.

Læs også: Kender du Danmarks bedste renovering?

De planlagte lukninger vil begynde allerede fra den 10. februar.

Lukningerne vedrører 116 medarbejdere og følgende byggemarkeder: Stark i Hou i Nordjylland, Bjerringbro i Midtjylland, Ebeltoft på Djursland, Brædstrup i Østjylland, Rudkøbing på Langeland, Søndersø og Ørbæk på Fyn, Nakskov på Lolland samt Højby og Osted på Sjælland.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere