18.06.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Tilstandsrapporter skal vejlede og ikke vildlede

Tekniq Arbejdsgiverne er tilfredse med beslutningen om at ændre på tilstands- og eleftersynsrapporterne, så de bliver lettere for boligejere og -sælgere at forstå og bruge.

Sikkerhedsstyrelsen har netop offentliggjort, at man fra den 1. oktober ændrer de rapporter, der udarbejdes ved huseftersyn. Tanken er, at de nye rapporter skal give køberne et bedre indblik i husets tilstand og en større forståelse af, hvor der er behov for at udbedre fejl eller ulovlige bygningsindretninger – både nu og på sigt.

”Vi glæder os over det nye system. Det er især positivt, at man med de nye rapporter gør det lettere for forbrugerne at læse og forstå indholdet.  På den måde forventer vi, at det nye system både vil tydeliggøre, hvor alvorlige fejlene er, og hvor hurtigt der er behov for at reagere på dem”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Ændringerne betyder blandt andet, at de tidligere K1-, K2- og K3-betegnelser forsvinder fra tilstandsrapporter og eleftersynsrapporter og erstattes af symboler.

Læs også: Beboersamarbejde skaber gode renoveringsprojekter

”Helt generelt er det fornuftigt at gennemføre disse forenklinger. For selvom rapporterne jo primært skal henvende sig til forbrugere, så ligner de i dag mere rapporter rettet mod fagfolk”, siger underdirektøren og uddyber:

”Det har til tider vanskeliggjort dialogen mellem sælger og køber, men også når man ville bestille en fagmand til at udbedre fejlene. Det problem gør det nye system op med – og særligt for eleftersynsrapporterne er det en gevinst, at vi fremover får et vurderingssystem, der gør det enklere for forbrugerne at forstå risikoen ved de forskellige skader”.

Han håber, at gennemskueligheden i de nye rapporter vil bidrage til, at flere fejl bliver udbedret og at sikkerheden i bygningerne bliver bedre.

”Desværre er der jo ikke en pligt til at få ordnet fejlene, men vi håber, at mere gennemskuelige rapporter kan understrege behovet for at udbedre særligt de ulovlige fejl i f.eks. bygningernes el- og VVS- installationer. Nu gælder det så om at få uddannet de byggesagkyndige, så de er klar, når den ny ordning træder i kraft til oktober”, siger Simon O. Rasmussen.

 - HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere