29.12.2021  |  EL  |  Branchen

Træpilleforbruget i Danmark falder

Energistyrelsens træpilleundersøgelse for 2020 viser, at træpilleforbruget i Danmark er faldet i forhold til tidligere år. Faldet er sket såvel i de store kraftvarmeværker som hos private, i industri, institutioner og offentlig service.

Årets træpilleundersøgelse fra Energistyrelsen har kortlagt den samlede forsyning med træpiller til det danske marked i 2020.

I 2020 blev der fremstillet cirka 0,12 millioner ton træpiller i Danmark, mens der blev importeret knap 2,6 millioner ton, heraf omkring halvdelen fra de baltiske lande. Dermed kom 95 procent af den samlede forsyning af træpiller i 2020 fra udlandet.

De fremstillede og importerede træpiller samt et lille træk på lagerbeholdningen - i alt godt 2,7 millioner ton træpiller - blev brugt til energiformål i Danmark. Heraf blev cirka 1,7 millioner ton omsat i forsyningssektoren, cirka 0,86 millioner ton hos private samt cirka 0,15 millioner ton i industri og offentlige bygninger.

Det samlede forbrug af træpiller er faldet omkring 14 procent i forhold til den seneste undersøgelse for 2018, hvilket til dels kan tilskrives at 2020 var mildere end 2018. For de to største forbrugssektorer, værker og private, ses et fald i forbrug på henholdsvis 18 procent og cirka 7 procent.

Faldet på omkring 370.000 ton hos værkerne skyldes, udover et vejrmæssigt mildt år i 2020, at varmebehovet i nogle forsyningsområder i stigende grad dækkes af træflisfyrede anlæg. Faldet på omkring 75.000 ton hos private skyldes blandt andet en stagnation i installation af nye træpillefyrede anlæg til erstatning for gas- og oliefyrede anlæg.

Træpilleundersøgelsen er gennemført af Ea Energianalyse på vegne af Energistyrelsen. I undersøgelsen bestemmes forbruget uden for forsyningssektoren ved at trække forbruget i værkerne, der kendes fra Energistyrelsens årlige energiproducenttælling fra den samlede forsyning, som undersøgelsen opgør.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere