Forbrug

Branchen

Træpilleforbruget i Danmark falder

Energistyrelsens træpilleundersøgelse for 2020 viser, at træpilleforbruget i Danmark er faldet i forhold til tidligere år. Faldet er sket såvel i de store kraftvarmeværker som hos private, i industri, institutioner og offentlig service.

Branchen

Husholdninger brugte markant mere vand i coronaramte 2020

Husholdningernes forbrug af vand i 2020 er på sit højeste siden 2010, meddeler Danmarks Statistik. Årsagen kan være coronavirus, som for mange har betydet længerevarende hjemmeophold. Udviklingen for erhverv har været mere stabil.

Energi

Øget befolkningstilvækst i København sætter krav til et bæredygtigt vandforbrug

Danmark er nordiske mestre, når det kommer til at spare på vandet. Men på trods af at vi er gode til at spare på vandet, er det samlede vandforbrug stigende. Det oplever man også i Københavns Kommune, hvor den tiltagende befolkningstilvækst øger behovet for et bæredygtigt vandforbrug.

Indhold fra partner

Energi

Energirenovering står lavt på boligejernes ønskeliste

Selvom der er god økonomisk fornuft i at reducere energiforbruget i de danske hjem, så er det de færreste boligejere, der har planer om at kaste sig ud i større energirenoveringsprojekter. Det viser en ny undersøgelse fra Tekniq.

Branchen

Blødgøringsanlæg godkendes til drikkevand

Anlæg til fjernelse af kalk i vandet er blevet godkendt i Danmark til drikkevandsbrug. Det betyder nye muligheder for VVS-installatører, der nu kan installere godkendte kalkfjerningsanlæg til forbrugere i Danmark.

Sanitet

Ny undersøgelse: Forbrugere prioriterer fortsat pris over bæredygtighed

En undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov på vegne af sanitetsvirksomheden GROHE viser, at forbrugere fortsat prioriterer pris over bæredygtighed ved købsbeslutningen. Adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen kommer med en løsning på, hvordan vi får forbrugerne til at tage det bæredygtige valg.

Energi

Øget befolkningstilvækst i Odense sætter krav til et bæredygtigt vandforbrug

Danmark er nordiske mestre, når det kommer til at spare på vandet. Men på trods af at vi er gode til at spare på vandet, er det samlede vandforbrug stigende. Det oplever man også i Odense Kommune, hvor den tiltagende befolkningstilvækst øger behovet for et bæredygtigt vandforbrug.

Indhold fra partner

Branchen

Danskerne sparer på vandet som aldrig før

Hver dansker er nu nede på gennemsnitligt at bruge 101 liter vand i døgnet. Det er en halvering af vandforbruget på 20 år. Det viser vandsektorens nøgletal, der er samlet af DANVA i ”Vand i tal 2020”.

El-materiel

Kampagne får køkkenhold til at dyste om elbesparelser

Med elsparekampagnen Fang Fråserne dyster professionelle køkkener mod hinanden i elbesparelser. Og det er noget, der vækker interesse hos de ansatte, ifølge en af virksomhederne bag idéen.

Helt sortiment med halvt energiforbrug

Systemair lancerer nu flere runde kanalventilatorer med EC-motor, der kan reducere energiforbruget med op til 70 procent.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere