09.05.2018  |  EL  |  Branchen

El & Teknik-messen: Tre nye udstillere bejler til installatørerne

En producent, en grossist og en konsulent har for første gang valgt at have en stand på El & Teknik 2018. Læs om deres messeplaner, og hvad de kan tilbyde gæsterne.

Simpel CTS til mindre byggerier
Producenten: Produal vil have el-installatørerne til at bruge nogle nemme løsninger til bygningsstyring på mindre byggerier.

Det kan du hos Produal

  • Smage den berømte Produal-chokolade, som producenten altid vedlægger varer til kunderne
  • Prøve appen Produal MyTool
  •  Vinde en tablet, hvis du svarer rigtigt på spørgsmål om Produals app

En af de nye udstillere på El & Teknik-messen er producenten Produal, der laver styringsenheder til bygningsdrift. Direktør Henrik Zederkof siger, at et stigende antal el-installatører opsøger Produal for at købe følere og styring til bygninger.

”Vi ser flere el-installatører oprette deres egen CTS-afdeling eller lave små CTS-projekter, hvor der tidligere har været specialiserede CTS- og ventilationsinstallatører blandt vores kunder”, siger han.

Henrik Zederkof forklarer, at produkterne er blevet nemmere at installere og at anvende for slutbrugerne. Samtidig er CTS-eksperterne optaget af større byggerier på rådhuset og i administrationsbygninger. Det giver råderum til el-installatørerne på de mindre opgaver.

”Der er en tendens til, at for eksempel kommuner vil have plug-and-play bygningsstyring med en simpel webintegration i deres børnehaver”, siger Henrik Zederkof.

Læs også: Ny forskruning skal lette arbejdet

Produal kommer til messen med løsninger målrettet el-installatørerne som simpel rumstyring, måleopsamling og en ny giftgassensor til parkeringskældre. Teknologien er BACnet og Modbus.

”Vi har Danmarks største og bedste HVAC-organisation med fokus på styringslaget og adskiller os fra de store grossister ved at have en bedre support til den tekniske installatør, fordi vi er en leverandør fokuseret på bygningsstyring”, siger Henrik Zederkof.

Henriks messetip: Få noget inspiration i en travl hverdag uden at planlægge for detaljeret og gå rundt med skyklapper på messen. Ellers går du glip af nye muligheder, der forbedrer din forretning og arbejdsgang.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Få styr på standarderne for elsikkerhed
Konsulenten: Elkonsulenterne byder velkommen på deres første stand om kurser i elsikkerhedstandarder. De starter forsigtigt med et lille hjørne på messen.

Det kan du hos Elkonsulenterne

  • Se instruktionsvideoer
  • Få et job som underviser
  • Lære om de nye krav til lynsikring

Det bliver første gang Henrik Bergholt og Jørn Jørgensen har deres egen stand på El & Teknik-messen. For to år siden holdt de oplæg på Fagligt Forum-scenen om elsikkerhed. I år har de købt sig ind i et hjørne med tid til ekstra kundekontakt.

”Det gav ikke et overbevisende udbytte for os at holde oplæg, så nu prøver vi noget nyt, så vi kan se, hvad det er værd at have sin egen messestand”, siger Henrik Bergholt, partner i Elkonsulenterne.

Han og Jørn Jørgensen betaler i alt godt 20.000 kroner for leje af standen samt materialer. Dertil kommer den tid de to bruger på at tale med messegæsterne.

Læs også: Brancheorganisationer: Energiudspil er uambitiøst 


”Jeg plejer selv at være to dage på messen for at se mig om, så denne gang er det kun en ekstra dag, jeg skal tage ud af kalenderen”, siger Henrik Bergholt.

Elsikkerhed er blevet mere indviklet med de nye standarder, fortæller han. Modsat tidligere regler, der var nemmere at arbejde efter, skal installatøren nu selv vurdere, hvad der er relevant.

”Når man går fra en bekendtgørelse til en standard, er der mere man selv skal tage stilling til, og så får man også brug for rådgivning”, siger han.

Det kan give ekstra arbejdspres til de to elkonsulenter og deres eksterne undervisere, så der bliver brug for at ansætte flere til at undervise.

”Vi kan ikke følge med uden flere undervisere, hvis efterspørgslen fortsætter. Så skal vi rekruttere nogle med viden inden for forsyningsområdet, der både er driftssikre og kan arbejde på skiftende tider, så kursisterne altid får den undervisning, de har bestilt”, siger Henrik Bergholt.

Henriks messetip: Forbered dit besøg, så du får set de nye produkter og møder dine vigtige kontaktpersoner, så du ikke flakker rundt uden at få set det, du skal se på messen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Vil ind på det professionelle marked
Grossisten: El-installatørerne skal få øjnene op for Nordic Distributions produkter til erhvervskunder.

Nordic Distribution er et helt ny grossist, stiftet i april 2017 med baggrund i retailsalg. I dag har virksomheden 14 medarbejdere og vil på messen præsentere en ny side af virksomheden.

”Vi har allerede været på en lang rejse, hvor det går den rette vej. Vi er dygtige til belysning og sælger i øjeblikket til butikker, byggemarkeder og den maritime branche som fiskefartøjer. Nu vil vi sælge til installatørerne. Så messen er et godt sted at prøve vores produkter af”, siger nordisk salgsdirektør Johnny Davidsen.

Han er vant til at stå på retail- og maritime messer, men det er første gang, at han stiller op på El & Teknik-messen.

Læs også: Tekniq: Regeringens teknologipagt er kærkommen

”Det er fedt at komme på en messe. Alle drømmer om det store scoop, men vi vil bare have gæsterne til at få øjnene op for Nordic Distribution som leverandør til professionelle. Vi har nogle stærke produkter, så installatørerne skal bare se dem. Så sælger de sig selv”, siger Johnny Davidsen.

Det kan du hos Nordic Distribution

  • Vinde en Philips Hue-pære, hvis du er dygtig og heldig
  • Møde Johnny og Kaj Davidsen
  • Prøve en Suprabeam pandelampe

Han kommer til messen med både Suprabeam-lamper, professionelle downlight-armaturer og Phillips-batterier, som han vil have installatørerne til at købe. Nu skal han overbevise dem om, at produkterne kan mere end at opfylde behov hos privatkunder.

”El-installatørerne ved, hvad de snakker om og har større krav til produkterne og deres holdbarhed end Hr. og Fru Danmark”, siger Johnny Davidsen.

Johnnys messetip: Gode sko er vigtige, når man er på messe. Både når man skal stå tre dage på en messestand, og når man skal trave rundt i hallerne. Så er det rart, at man ikke får ømme og trætte fødder.

Denne artikel er en del af temaet Tema: El & Teknik 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere