08.01.2018  |  EL  |  Branchen

Undersøgelse: Færre konkurser i installationsbranchen

I 2017 drejede 28 færre installationsvirksomheder nøglen om - det er et fald på 23 procent i forhold til året før. Men der er stadig lang vej ned til antallet af konkurser i 2007 og 2008, vurderer økonomisk konsulent hos Tekniq.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik gik 32 elvirksomheder og 60 VVS-virksomheder konkurs i 2017 – det er 15 færre elvirksomheder og 13 færre VVS-virksomheder end i 2016.

Og det er en tendens, der kan ses i hele bygge- og anlægsbranchen og hele erhvervslivet, fortæller Rasmus Larsen, der er økonomisk konsulent hos brancheorganisationen Tekniq:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Efter at fejl hos SKAT og en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen medførte et kunstigt højt tal for konkurser i 2016, stemmer konkursudviklingen i 2017 bedre overens med de gode tider i dansk økonomi og i installationsbranchen”.

Trods flere år i træk med vækst i branchen og et pænt aktivitetsniveau er der stadig lang vej ned til antallet af konkurser i 2007 og 2008:

”Aktiviteten i branchen er stigende, men konkurrencen er så hård, at der ikke skal gå meget galt, før et overskud bliver til et underskud. Væksten er også forholdsvist skævt fordelt med et højere tempo i og omkring de store byer. Vi ser dog, at væksten er begyndt at sprede sig endnu mere fra by til land”, siger Rasmus Larsen.

Hos Tekniq forventer man, at antallet af konkurser i installationsbranchen falder yderligere i 2018 i takt med stigende efterspørgsel efter de tekniske installationsløsninger, branchens virksomheder leverer.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere