Unidrain gør det igen: I år hædres hele to af landets håndværkertalenter
For fjerde år i træk uddeler designvirksomheden Unidrain deres Talentlegat til dygtige, unge håndværkere, som gør en forskel inden for deres fag. Til forskel for tidligere år bliver to lærlinge i år hædret for deres talent med et økonomisk skulderklap.
Vi bombarderes med scenariet om, at vi i Danmark risikerer at mangle op mod 99.000 faglærte i 2030. Erhvervsuddannede unge hænger desværre ikke på træerne herhjemme, og det kan få store konsekvenser for byggeriet og samfundsøkonomien.
Med uddeling af Talentlegatet støtter virksomheden Unidrain op om de unge talenter og ildsjæle, der brænder for deres fag. Som noget anderledes uddeles i år to legater på 15.000 kr. til både en VVS- og en murerelev:
"Vores legat går til et spirende byggetalent, som får en håndsrækning til sin faglige udvikling. Er du mester eller faglærer, og har du det næste store håndværkertalent under dine vinger, så har du mulighed for at give en stor anerkendelse til din elev eller lærling", forklarer Unidrains administrerende direktør Henrik Handschuh.
LÆS OGSÅ: Hver femte håndværker ved ikke, om de tjener penge
Sidste års legatmodtager: Drømmen lever stadig
I 2021 modtog 32-årig murerlærling Alice Elmerkjær Unidrains talentlegat på 25.000 kr. En af grundene til at det blev den tidligere antropolog, der fik legatet, var hendes interesse for at gøre håndværkerfagene mere bæredygtige.
Alice Elmerkjær arbejdede ved siden af jobbet som murerlærling og tiden på skole på en app, der skal give folk i byggeriet en bedre forståelse for bæredygtige materialer. Med legatet opstod muligheden pludselig for at gøre mere ved drømmen om at udvikle sin egen app:
”Jeg deltog på Building Green i efteråret, hvor jeg med egen stand fik mulighed for at promovere appen. Messen gav mig virkelig mange gode kontakter, og med pengene fra legatet kunne jeg bl.a. lave markedsføringsmateriale”, fortæller murerlærlingen, der er stolt af at have modtage legatet:
”Drømmen om at hjælpe håndværkere til at bygge mere bæredygtigt lever i høj grad stadig. Det har jeg Unidrain at takke for blandt andre. Der er et stykke vej til målet endnu, men jeg har en plan og masser af tro på, den vil lykkes”, afslutter Alice Elmerkjær.
Afgørende at støtte talentudvikling
Ifølge Henrik Handschuh er det vigtigere end nogensinde før at støtte op om de unge talenter, der vælger byggebranchen som levevej, Kvalificeret arbejdskraft er altafgørende for både byggeriet, vores konkurrencedygtighed og vores samfundsøkonomi, og det ruster os til de udfordringer, vi møder i fremtiden:
”Faglighed i byggebranchen skal sikres i mange år frem. Derfor lægger vi også vægt på, at legatmodtagere har et ønske om at søge ny viden inden for deres felt, så der også fremover kan sættes nye standarder i byggeriet”, fortæller Henrik Handschuh.
-AKJ