17.11.2021  |  VVS  |  Energi

Uponor lancerer første CO2-reducerede spildevandsrør i Danmark

Som de første i Danmark tilbyder Uponor Infra en regn- og spildevandsløsning med lavere klimaftryk til byggeprojekter med bæredygtighedsmål. På spildevandsrøret Ultra Rib 2 Blue er CO2-afledningen reduceret med 70 procent.

For at leve op til både 2030- og 2050-målene mål, skal der tages nye og drastiske midler i brug, når entreprenører og bygnings- og projektejere udvælger byggematerialer til deres byggeprojekter. Et af midlerne kan være en ny type spildevandsrør i 50 procent fossilfri genbrugsmaterialer, som plastspecialisterne fra Uponor Infra har udviklet i samarbejde med Borealis Group.

”Ultra Rib 2 Blue er kun det første af vores bæredygtige Blue-produkter, der frigives på markedet. Det er Uponors bidrag til at hjælpe kunderne med at nå deres egne mål for bæredygtige løsninger”, siger administrerende direktør Thomas Hyltner fra Uponor Infra.

Ultra Rib 2 Blue er et regn- og spildevandsrør i plast, som gennem brug af genanvendelige råmaterialer reducerer op til 70 procent af CO2-aftrykket i produktionen uden at gå på kompromis med de dobbelte krav til Nordic Poly Mark.

De nye rør har en forventet levetid på mere end 100 år, fremstilles på en ISCC Plus-certificeret fabrik (International Sustainability and Carbon Certification) i Fristad, Sverige og leveres i længder af tre og seks meter i dimensioner fra 200 til 560 millimeter. 

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere