Spildevand

Sanitet

Ny knivpumpe til bortpumpning af spildevand

Med den effektive UNILIFT APG-knivpumpe til bortpumpning af sort spildevand fra en- og tofamilieshuse og mindre beboelsesejendomme slår Grundfos endnu engang sit navn fast som markedsførende inden for avancerede pumpeløsninger.

Energi

Uponor lancerer første CO2-reducerede spildevandsrør i Danmark

Som de første i Danmark tilbyder Uponor Infra en regn- og spildevandsløsning med lavere klimaftryk til byggeprojekter med bæredygtighedsmål. På spildevandsrøret Ultra Rib 2 Blue er CO2-afledningen reduceret med 70 procent.

Sanitet

Ny renseteknologi fjerner giftigt fluor fra spildevand

Fluor-forbindelser, PFAS, skal forhindres i at vandre fra spildevand til fødevarer med ny og bæredygtig renseteknologi.

Branchen

Spildevandsselskaber går til kamp mod den klimabelastende lattergas

Vejen mod en klimaneutral vandsektor kræver et opgør med lattergas, som er 300 gange kraftigere end CO2 og udgør det største enkeltstående klimaaftryk fra Danmarks renseanlæg.

Sanitet

Grundfos-pumper forhindrer oversvømmelser i Budapest

Pumper fra Grundfos er med til at afhjælpe potentielle oversvømmelser i Budapest. Det kan lade sig gøre gennem et samarbejde med ungarske spildevandseksperter.

VandTek-messen er i gang

VandTek-messen finder sted frem til fredag i denne uge. Her samles folk fra branchen for vand, afløb og spildevandsrensning for at gå til konferencer og udstillinger.

Ny løsning til spildevand fra kælderen

En ny generation af Multilift-serien fra Grundfos gør det lettere at installere og håndtere løftestationer i bygninger.

Energi

Øget befolkningstilvækst i Odense sætter krav til et bæredygtigt vandforbrug

Danmark er nordiske mestre, når det kommer til at spare på vandet. Men på trods af at vi er gode til at spare på vandet, er det samlede vandforbrug stigende. Det oplever man også i Odense Kommune, hvor den tiltagende befolkningstilvækst øger behovet for et bæredygtigt vandforbrug.

Indhold fra partner

Sanitet

Aarhus Vand får ny viden om deres spildevand

Et 3-årigt innovationsprojekt støttet af MUDP giver nye indsigter i, hvilke typer af vand, der løber i kloakledningerne.

Branchen

Politikernes lovgivning styrer udledning af spildevand

Spildevand reguleres efter 40 år gamle regler, som politikerne bør modernisere, så spildevandsselskaber kan investere i de løsninger, samfundet efterspørger, mener DANVA.

Varmeanlæg

Kæmpe varmepumpe skal udnytte hav- og spildevand i København

Hofor har indviet en ny stor demonstrations-varmepumpe, der skal udnytte varmen fra både hav- og spildevand. Varmen bliver efterfølgende sendt ud i det storkøbenhavnske fjernvarmenet.

Indspark: Det næstbedste vand er en ressource

Aalborg-studerende vinder Grundfos Projektpris

Grundfos Projektpris går i år til tre ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet. De har udarbejdet to projekter, som begge giver nye bud på, hvordan vandrensningen kan blive endnu bedre.

Innovativ spildevandspumpe

Grundfos lancerer spildevandspumperne S-tube med en nyudviklet motorteknologi.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere