20.12.2021  |  EL  |  Byggeri

Usædvanlig stigning i materialeomkostninger i sommerperioden 2021

En stigning i omkostninger til materialer betød, at de samlede omkostninger ved at bygge en bolig steg med 1,3 procent i tredje kvartal 2021, oplyser Danmarks Statistik.

Omkostningerne ved at bygge ny bolig steg usædvanligt meget i tredje kvartal af 2021 sammenlignet med kvartalet før, forklarer Danmarks Statistik. Faktisk gælder stigningen for alle byggefagene, hvor særligt el- (3,1 procent), tømrer- (2,9 procent), VVS- (1,8 procent) og snedkerarbejde (2,5 procent) skiller sig ud. Især tømrer- og snedkerarbejde har oplevet en relativt stor stigning i materialeomkostninger på 8,3 procent.

I forhold til sidste år, var det i tredje kvartal 2021 4,8 procent dyrere at opføre ny bolig, sammenlignet med den samme periode sidste år. Samlet set steg omkostningerne til materialer med 5,6 procent det seneste år.

LÆS OGSÅ: Det har aldrig været sværere at finde medarbejdere og materialer

Arbejdsomkostninger faldt i tredje kvartal

Udviklingen gælder for omkostningerne ved opførslen af enfamiliehuse, såvel som for etagebyggeri, til trods for et fald i arbejdsomkostninger. For selvom hele byggebranchen oplevede en stigning i materialeomkostninger det seneste kvartal, faldt arbejdsomkostningerne omvendt i de fleste byggefag på nær malerarbejde, jord-, beton- og betonelementarbejde, som steg med henholdsvis 0,4, 5,0 og 4,4 procent.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere