01.03.2019  |  EL  |  El-materiel

Vælg den rigtige fejlstrømsbeskyttelse

Indhold fra partner Hvad er dette?

Få helt styr på de nye betegnelser! 25% af alle brande skyldes elektriske installationer. Blandt andet derfor er beskyttelse mod fejl så vigtigt!

I HD 60364 er betegnelserne, når man taler om fejlstrømsbeskyttelse, ændret i forhold til tidligere.

Før talte vi om Beskyttelse mod direkte berøring(BDB), HPFI og lysgrupper, men i den nye standard bruges de betegnelser ikke længere. Her får du et overblik over nogle af de nye betegnelser, og hvad de betyder:

SB6 vs. HD 60364
Beskyttelse mod direkte berøring (BDB) -->  Grundbeskyttelse

Beskyttelse mod indirekte berøring (BIB) --> Fejlbeskyttelse

HFI/HPFI  (Fejlstrømsafbryder) --> RCD

Lysgrupper --> Grupper

Hvilken type beskyttelse skal jeg vælge?

Der er flere typer af fejlstrømsbeskyttelse. Nogle er gamle kendinge, som RCD - det der tidligere hed HFI/HPFI, men der er også kommet nye typer til.
For eksempel en såkaldt gnistdetektor - også kaldet AFD. Den er beskrevet i den nye standard 60364 og er allerede et krav i Tyskland som beskyttelse for installationer i soverum samt i daginstitutioner.

Beskyttelse mod overspænding i installationen er også ét af de nye krav - såkaldt transientbeskyttelse, som vi tidligere har skrevet om her i nyhedsbrevet. Det er et krav for så godt som alle nye installationer.

Når du vælger fejlstrømsbeskyttelse skal du først og fremmest vurdere belastningstypen på installationen og derpå vælge den automatiske afbrydelse som passer til installationens belastning.
Eksempel: Har du et rum med mange fladskærme, vil det typisk kræve to eller flere RCD'er. Husk at det i boliger allerede er et krav med to RCD'er!

På billede 2 kan de se hvad de forskellige automatiske afbrydere kaldes.

Kilde: HD 60364-531-32

Mere fra ELsikkerhed.dk ApS

ELsikkerhed.dk ApS

www.elsikkerhed.dk

Se Præsentationsvideo om ELsikkerhed Om ELsikkerhed Vi tilbyder professionelle kurser, eltilsyn og KvalitetsLedelsesSystemer Hos Elsikkerhed.dk sikrer vi, at dine el-installationer udføres korrekt og ensartet, samt at utilsigtede fejl opdages i tide og FØR det bliver dyrt. Samtidig effektiviseres dine arbejdsprocesser, så du kan minimere omkostningerne b…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere