12.10.2018  |  EL  |  Belysning

Tunnel under motorvej får hærværkssikret LED-lys

Vejdirektoratet udruster en gang- og cykel-tunnel under Holbækmotorvejen ved Vallensbæk med hærværkssikret lys.

Gang- og cykel-tunnelen, der løber under Holbækmotorvejen ved Horsestien i Vallensbæk er blevet renoveret med nyt dæk, vægge og ikke mindst nyt lys. Vejdirektoratet har som ejer af tunnelen besluttet at installere det nye LED-lys, der skal sikre bedre belysning, bidrage med markant mindre elforbrug samt skåne miljøet. Og som en yderligere bonus er det også hærværkssikret.

El-installatørfirmaet BT Elektric stod for at opsætte det nye lys:

Læs også: Bornholm udskifter 8.500 gaddelamper

"Vi målte os frem til, at 18 Ghetto LED-armaturer på 29 Watt kunne generere 300 lux i hele tunnelen. Ghetto har en kasse i rustfrit stål og slagfast Polycar-skærm og lever op til IP65 og IK klasse 10. Levetiden er på hele 50.000 timer, og det er vigtigt for Vallensbæk Kommune at kunne kombinere driftssikre, lavenergi-armaturer med lavest mulig CO2-udledning,” siger Bjarne Tworek fra BT Elektric og fortsætter:

”Formen på Ghetto-armaturerne gør det muligt at montere armaturerne oppe i samlingen mellem mur og loft med tre meters mellemrum. Det passer præcist til længden af kabelrørene, samtidig lyser armaturerne nedad og er svære at nå for vandaler og graffitikunstnere, og det er en ekstra finesse".

Borgerne i fokus
Det vigtigste er, at borgerne er trygge i den nye tunnel, fastslår Morten Pronk Jensen, formand for Det Grå Team i Vallensbæk Kommune.

"Vi hører, at folk synes, den er dejlig lys og venlig. Det nye LED-lys giver et langt bedre lys end tidligere. Men det er også vigtigt, at tunnelen er driftssikker og vedligeholdelsesfri, og her hjælpe levetiden på 50.000 timer godt til", siger han.

Læs også: 3 gode grunde til at vælge LED frem for traditionel belysning

Morten Pronk Jensen ser samtidig frem til at udskifte alle de gamle glødepærer i kommunens lamper til energi- og CO2-venlige LED-armaturer.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere