02.10.2018  |  EL  |  Belysning

Bornholm udskifter 8.500 gadelamper

Bornholms kommune går over til LED-belysning og udskifter gadelamper på hele øen. Målet er besparelser på elregningen.

Sidste uge gik de bornholmske elektrikere i gang med at udskifte 8.500 gadelamper. Det skriver tv2bornholm.dk. Bornholms Kommune vil udskifte den gamle gadebelysning til nyt intelligent LED-lys. Det er første skridt i retning mod en ø kun belyst af LED.

Udskiftningen til en pris af 45 millioner kroner kommer til at spare Bornholm 2,5 millioner kroner årligt på elregningen - når alle lamperne er udskiftet til LED-belysning.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Grønt energiforsøg på Bornholm sikrer balance i el-systemet

TV2 Bornholm interviewede overmontør Anders Lassen, fra Knudsker El, om projektet. Du kan se videoen her.

”Borgerne vil komme til at opleve, at LED-lyset giver en hel anden belysning. Du får meget kraftigere lys på vejene, og så er lyset intelligent. Dvs. at det tilpasser sig omgivelserne, således at det kan gå op og ned i niveau, alt efter om der er trafik eller ej,” siger Anders Larsen fra Knudsker El, der er overmontør på projektet, til tv2bornholm.dk.

Læs også: Lufthavn tester ny energiteknologi

Kommunen vil udskifte gadelyset i etaper, og første etape på omkring 1.500 lamper skal stå færdigt til jul 2018. Det drejer sig om belysningen i Nylars, Lobbæk, Vestermarie, Nyker, Rø, Rutsker, Tejn og Hasle. Det oplyser Center for Ejendomme og Drift i regionskommunen.

Hele projektet skulle gerne være færdigt i 2021, ifølge planen.

- SN

Denne artikel er en del af temaet Tema: Belysning 2018

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere