01.03.2017  |  VVS  |  Sanitet

Vand for milliarder

Vand er et glemt element i debatten om miljø, energi og byggeri, mener Ole Sander, administrerende direktør i FM Mattsson Mora Group Danmark.

Der er milliarder af kroner at hente ved at inkludere vandbesparelser på lige fod med energibesparelser i offentlige renoveringsprojekter og i bygningsreglementet. Ole Sander, administrerende direktør i FM Mattsson Mora Group Danmark, sammenligner vandbesparelser med udfasningen af glødepærer:

”I 2011 bad EU os om at udfase glødepærer. I dag tænker vi slet ikke over det, når vi køber spare- og LED-pærer. Det er blevet helt naturligt for os at spare på elektriciteten, men vand taler vi sjældent om. Det skal vi ændre på af den simple årsag, at vand skal tænkes med ind i vores energiplaner. Ellers når vi ikke 2020 og 2050-målene”, skriver han i et indlæg på vandmedomtanke.dk.  

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Stil krav i bygningsreglementet
Ole Sander påpeger, at der er tale om lavthængende frugter, som bare venter på at blive sparet, særligt i de offentlige bygninger. De tekniske løsninger er enkle, de er forholdsvist billige og der kan spares minimum 30 procent på vand- og energiforbruget. Det handler bare om at komme i gang. En ny vandhane koster typisk 1.000 kroner, og de penge er betalt tilbage på et til tre år, afhængigt af placeringen.

Læs også: Danskerne foretrækker hvide badeværelser

Ole Sander mener desuden, at der bør stilles krav om vandsparende produkter i bygningsreglementet. Der stilles allerede krav til eksempelvis vinduer, isolering og ventilation. Det gælder, både når vi bygger nyt eller renoverer det gamle. Alt for ofte bliver tekniske løsninger, der kan spare på vand og energi, nedprioriteret eller skrottet. Vi sparer besparelserne væk, og det er ikke bare dumt, det er også dyrt, lyder det fra Ole Sander.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere