29.11.2021  |  EL  |  El-materiel

Vejprojekt i Holland benytter Alesea tromlesystem

Indhold fra partner Hvad er dette?

Til lagerstyring af 300 km kabler

For at gøre lagerstyring af kabler mere effektivt, har Draka Holland udstyret kabeltromler til Rijnland Route Vejprojektet i Sydholland med GPS-trackers. Sporingsenhederne kan indsamle data såsom geografisk placering, status, historik, anvendelse og håndteringsbetingelser for hvert kabelaktiv.

Den nye vejforbindelse bliver realiseret af Como15 konsortiet, bestående af VINCI Construction, DEME Group, Mobilis TBI og Croonwolter&dros, på vegne af provinsen Sydholland. Croonwolter&dros der er ansvarlig for alle elinstallationer, indgik en større kontrakt med Draka Holland om indkøb af alle nødvendige 300 km kabler til projektet, herunder LV, MV, signal- og datakabler.

Udfordring med tunnel

Rijnland Rute anlægges mellem A44 og A4 nær Leiden og vil være klar i 2023. Den nye vejforbindelse indeholder en 2,5 kilometer lange tunnel, som skal løse den stigende trafik i regionen.

”Teknisk set er tunnelen den mest komplekse rute at realisere. På hver side denne krydser to eksisterende akvædukter og her ligger diverse servicebygninger med tunneltekniske installationer (TTI). Herfra styres alle anlæg lige fra belysning og CCTV til brandsikring og VVS samt hele transmissionsnettet. Driften foregår via et trafikkontrolcenter i Rhoon, der overvåger vejstrækningen, tunnelen og servicebygningen.

Da der ikke er behov for at installere en nødstrømsgenerator, kan tunnelen forsynes fra begge sider ved hjælp af to mellemspændingskabler”, afslutter forklarer projektleder Thierry Hensgens fra CWD.

Højeste brandsikkerhed

Draka rådgav Comol5 med at vælge de rigtige kabler, da højeste brandsikkerhedskrav gælder for kabelføring i tunneler. Alle kabler leveret af Draka til selve tunnelen inklusive mellemspændingskabler er derfor certificeret til brandklasse B2ca, højeste brandevne for kabler i henhold til Byggevaredirektivet.

Præfabrikerede og modulopbyggede installationer

Det unikke ved dette kabelprojekt, er at elinstallationerne til servicebygningerne er modulopbyggede og leveret præfabrikeret og -testet. I alt 54 delinstallationer til 26 moduler (containere) blev grundigt testet på forhånd på Drakas testanlæg i Eindhoven. Fordelen ved denne tilgang er, at forsinkelser under byggeriet kan undgås. Det betyder, at tunnelen hurtigere kan tages i brug efter endt byggeri.

 Alesea IoT løsning

Med Alesea omdannes kabeltromlen fra ren emballage til et smart aktiv, som kan støtte kunder med at analysere og forbedre deres lagerstyring og -effektivitet såvel som bæredygtighed og kundeservice. Den indhentede data samles og vises på en brugervenlig cloud-baseret platform, der kan oplyse om kabelforbrugrestlængder, transport og sikkerhed.

Læs mere om Alesea på vores hjemmeside.

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere