23.03.2020  |  VENTILATION  |  Virksomhedsdrift

Ventilationsvirksomheder overholder den nye brandnorm

Øland og Venti har nu opnået det officielle stempel for, at deres rektangulære ventilationskanaler lever op til den nye brandnorm. Det sker på baggrund af et samarbejde mellem de to konkurrenter.

Da den nye brandnorm DS 428-5 blev vedtaget i september sidste år, besluttede Øland og Venti at indgå et partnerskab omkring godkendelse af deres respektive ventilationskanaler. 

Det har tilsyneladende vist sig for at være en klog beslutning. Seks måneder før fristen for at opnå godkendelse udløber, er Øland og Venti nemlig nået i mål. 

De to ventilationsvirksomheder har arbejdet sammen om gennemførelsen af brandnormens krav vedrørende knowhow, produktudvikling og dokumentation.

“Det stramme testforløb er et præmieeksempel på, at 1+1 kan give 3. Lige så dygtige vi er til at konkurrere, lige så dygtige er vi til at samarbejde, når det gælder. Vi har spillet ind med viden og ressourcer hele vejen, og det har virkelig styrket vores knowhow og holdt omkostningerne nede”, siger de to direktører fra Venti og Øland, Søren Lindahl og Carsten Madsen og fortsætter:

Læs også: Entreprenører flokkes om kurser i ny brandnorm

“Under normale omstændigheder ville montørerne ikke kunne købe godkendte kanaler allerede nu. Det er et gevaldigt tigerspring, vi har foretaget sammen med Venti, og det kommer vores kunder til gode nu”, siger Carsten Madsen.

Carsten Madsen tilføjer desuden, at der oftest udvikles specialprodukter for at kunne efterkomme brandnormens nye krav, hvor det er en fordel for montørerne, at de kan overholde loven med standardprodukterne. Derudover skal samarbejdet gøre det muligt at kombinere Ølands og Ventis kanaler i samme byggerier. 

Det er Dansk Brand- og Sikringsinstitut (DBI), der har foretaget testene af Ølands og Ventis kanaler. Kanalerne har gennemgået tests i tusind grader varme ovne med ild for at se, om ilden spreder sig i ventilationssystemet.

Godkendelsen omfatter i første omgang Ølands og Ventis rektangulære kanalprogrammer. De to virksomheder har nu taget hul på godkendelsen af de cirkulære kanaler, som forventes at opnå godkendelse inden sommeren 2020.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere