28.04.2020  |  VVS  |  Varme og køling

Analyse: Vi kan kun nå klimamålene ved at vinke farvel til naturgas

Hvis vi skal nå de ambitiøse klimamål for 2030, skal vi vinke farvel til opvarmning ved brug af naturgas, konkluderer ny rapport. Dansk Energi byder rapporten velkommen.

Varmepumper og fjernvarme skal fremover erstatte naturgas som varmekilde, konkluderer rapporten ”Roadmap: udfasning af naturgas til rumvarme” udarbejdet af EA Energianalyse.

Læs også: Klimavenlige varmepumper har fundet vej til Danmark

Det skriver danskenergi.dk, der bakker varmt op om rapportens konklusion:

”Vi kommer ikke i mål med den grønne omstilling og indfrielse af 70 pct.-målsætningen uden at gøre op med fossile brændsler – det indebærer et stop for naturgas i opvarmning, og vi skal stoppe med at sætte nye gasfyr op”, siger Kamilla Thingvad, afdelingschef hos Dansk Energi.

Rapporten understreger, at den bedste løsning for samfundsøkonomien er, at opvarmningen hovedsageligt sker ved brug af varmepumper.

Kræver økonomiske incitamenter
Varmepumperne vil være attraktive for forbrugere i områder, der ikke har mulighed for at blive tilknyttet fjernvarmenettet, men er til gengæld en for stor udgift for mange boligejere.

Her foreslår rapporten fra Ea Energianalyse, at markedet som løsning skal tilbyde leasing- eller abonnementsløsninger, mens Kamilla Thingvad foreslår lavere afgifter.

Læs også: El & Teknik vil have varmepumper frem i lyset

”De kunder, som i dag anvender naturgas, skal have mulig for at vælge de rigtige grønne varmeløsninger der passer til netop dem. Det kræver de rette økonomiske incitamenter og klarhed om fremtidens grønne varmeløsninger. Elafgiften skal ned, og vi skal sænke forbrugsgrænsen, så endnu flere kan få gavn af den lavere afgift”, siger hun til danskenergi.dk.

- SMF

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere