30.11.2018  |  EL  |  Energi

Vindstød skal afregne produktion fra 85.000 solcelle- og vindmølleejere

Firmaet Vindstød skal fra nytår afregne 85.000 ejere af solcelleanlæg og husstandsvindmøller for den strøm, som de producerer til elnettet.

Fra 1. januar skal firmaet Vindstød på vegne af Energinet afregne den strøm, som 85.000 solcelle- og husstandsvindmølle-ejere producerer til elnettet. Samlet set har anlægsejerne en produktionskapacitet på over 470 MW, oplyser Energinet.dk. 

Læs også: Ny administrerende direktør i Energinet

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ændringerne sker på baggrund af et EU-udbud, som Energinet har gennemført. Og det kommer til at få betydning for de cirka 85.000 solcelle- og husstandsvindmølle-ejere, der hidtil har fået deres produktion afregnet på årsbasis. 

Alle danske elforbrugere skal nemlig inden udgangen af 2020 overgå til flexafregning, ifølge loven. Det betyder, at alle energiproduktionsanlæg i fremtiden bliver afregnet time for time. Det gælder således også for de omtalte anlægsejere. 

Den nye flexafregning sker på basis af markedsprisen i den time, hvor udregningen bliver foretaget. 

Læs også: Håndværkere invisterer i solceller på eget tag

Energinet valgte at udbyde afregningsopgaven på grund af dens store omfang. Det blev energihandelsselskabet Neas Energy, der fik opgaven, hvorefter det valgte Vindstød som underleverandør.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere