25.04.2018  |  VVS  |  Branchen

To storleverandører til VVS-branchen indgår digitalt samarbejde

Brødrene Dahl og EG Byg & Installation indgår et strategisk samarbejde, der skal optimere installatørernes projektstyring og adgang til varebestilling.

Nu bliver hverdagen endnu nemmere for VVS-installatørerne, lover to af de store leverandører i branchen. Det er grossistvirksomheden Brødrene Dahl og it-leverandøren EG Byg & Installation, der indgår et nyt samarbejde om den digitale brugeroplevelse.

For vil man gøre noget godt for VVS-branchen, skal man være først med den nye teknologi, mener de to firmaer.

Kundeoplevelsen i centrum
Brødene Dahl har for længe siden markeret sig som en e-handelsvirksomhed, hvor kundeoplevelsen udgør en hjørnesten i virksomhedens strategi. Virksomheden arbejder blandt andet med big data for at optimere servicen over for installatørerne.

Derfor er det en naturlig udvikling, at installatørerne nu også kan finde Brødrene Dahls varekatalog direkte i det it-system, der i forvejen styrer de konkrete projekter, og hvorfra installatørerne giver tilbud og udsender fakturaer.

Læs også: Regeringens teknologipagt er kærkommen 

Desuden bruger en stor del af VVS-installatørerne EG Byg & Installations brancheløsning til at håndtere deres forretning, og der er også andre gode grunde til at indgå et samarbejde med EG, lyder det fra Brødrene Dahl.

”Det har været vigtigst for os at indgå et samarbejde med en it-partner, der er langt fremme teknologisk, og som forstår branchen og kender til VVS’ernes hverdag. Og her er EG Byg & Installation med sin it-løsning i stand til at understøtte hele installatørens værdikæde fra tilbud til efterfølgende service”, siger Mikkel Josephsen, digital direktør hos Saint-Gobain Distribution, der ejer Brødrene Dahl.

Øget fokus på at samle arbejdsprocesserne
En undersøgelse fra Tekniq viser, at digitaliseringen af installationsbranchen udvikler sig hastigt, og at andelen af installationsvirksomheder, der anvender apps, steg fra 60 procent til 78 procent fra 2016 til 2017. Det fremgår af samme undersøgelse, at stort set al varebestilling foregår digitalt.

Som it-leverandør glæder EG Byg & Installation sig derfor over at kunne integrere varebestilling i sin it-løsning, så installatørernes arbejdsprocesser bliver understøttet endnu bedre.

Læs også: Store installationsvirksomheder fylder mere i landskabet 

"Vi ved, at installatørerne foretrækker en enkelt adgang til data – et "single point of entry" – og derfor arbejder vi målrettet på at gøre vores løsning attraktiv for tredjepartsprodukter. Eksempelvis kan man som kunde tilpasse vores nye brancheløsning EG One med suppleringsmoduler fra vores "app store", eller man kan i teorien udvikle dem selv", siger Brian Sørensen, direktør i EG Byg & Installation.

For begge parter er aftalen en logisk konsekvens af et erklæret kundefokus. Om samarbejdet også vil indebære fælles udviklingsprojekter, står stadig åbent. Indtil videre vil installatørerne have adgang til deres personlige varekatalog direkte fra EG's brancheløsning, fremgår det.

- JJK

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere