15.08.2017  |  VVS  |  Branchen

VVS-firma får millionbøde for kartelaftaler

Én million kroner skal Fredensborg VVS-Teknik betale i bøde, efter det er kommet frem, at firmaet har aftalt priser i fem udbud.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har Fredensborg VVS-Teknik betalt en bøde på én million kroner for at have koordineret tilbud på fem byggeprojekter:

”Fredensborg VVS-Teknik har udvekslet og koordineret oplysninger om priser og andre vilkår med en konkurrent i forbindelse med tilbud på fem byggeprojekter”, siger Jakob Hald, der er direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, til BT og fortsætter:

”Det er en grov overtrædelse af konkurrenceloven, som både skader byggebranchen og bygherrerne”.

At Fredensborg VVS-Teknik ikke har fået en højere bøde skyldes, ifølge en pressemeddelelse, at firmaet har samarbejdet med myndighederne om at få sagen fuldt belyst.

Læs også: Dansk Energi: Tekniq opfordrer til karteldannelse

Derudover daterer tre ud af fem forhold sig før 1. marts 2013, hvor straffen for forseelser som disse blev skærpet, skriver BT.

De fem byggeprojekter, som sagen omhandler, er Vibenhus Skole, boligbyggeriet Domea Følager, krydstogtterminalen i København samt to projekter på Nørre Gymnasium.

Sagen stammer tilbage fra 2015, hvor et tip førte til, at forholdene blev undersøgt nærmere, hvilket altså nu har resulteret i en større bøde.

Sagerne mod konkurrenten, der medvirkede til de omtalte kartelaftaler, er endnu ikke afsluttet, skriver BT.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere