29.08.2019  |  VVS  |  Byggeri

VVS'ere i tæt samarbejde på Nordens største hotel

Geberit fik i samarbejde med G.V.S. Teknik til opgave at installere cisterner, betjeningsplader, forsyningsrør og afløbsrør på Nordens største hotel, CABINN Copenhagen. En opgave, der krævede tæt samarbejde mellem bygherre, installatør og leverandør.

CABINN Copenhagen på Kalvebod Brygge er Nordens største hotel. Derfor var det da også en omfattende opgave, der ventede VVS-installatørerne, da hotellet skulle have installere mere end 1200 stk. Geberit Omega cisterner og betjeningsplader, 3500 meter forsyningsrør og 2000 meter afløbsrør.

Læs også: Danske hoteller udskifter klassiske toiletter med douchetoiletter

Derudover gjorde det ikke opgaven lettere, at hotellet er delt i to separate tårne, men alle rør er samlet ét sted – i bunden af tårn A. Det fortæller Antonio Fernandes, der er overmontør hos G.V.S. Teknik og ansvarlig for VVS-entreprisen på CABINN Copenhagen.

”Rørsamlingerne krævede rådgivning og inputs fra de mange involverede, sådan at vi kunne sikre, at ét rør ikke kom i vejen for det andet”, siger han og fortsætter:

”Det krævede først og fremmest grundig kommunikation og stor professionalisme fra alle involverede”.

En af dem var Geberit, som har leveret lyddæmpende afløbsrør, forsyningsrør, cisterner og betjeningsplader til hele hotellet.

”Jeg havde blandt andet ugentlige møder med min kontakt hos Geberit, som var en stor hjælp i planlægningen af den komplicerede opgave, som bragte os hurtigere i mål”, siger Antonio Fernandes.

Optimal pladsudnyttelse gjorde opgaven kompleks
CABINN Copenhagen er inspireret af skibskahytter for optimal udnyttelse af plads.

Ifølge Antonio Fernandes forudsatte opgaven mange timers forarbejde for at sikre, at de forskellige faggrupper kunne udføre deres arbejde uden at komme i vejen for hinanden.

”Vi har samarbejdet med Geberit siden det første CABINN-hotel i Danmark. For det første på grund af produkternes kvalitet. Mepla forsyningsrørene har et enormt simpelt samlingssystem, som jeg let kan lære mine folk”, siger Antonio Fernandes og fortsætter:

”Derudover er rørene lavet af tre lag, to af plastik og et midterlag af aluminium, der er meget let. Det havde gjort opgaven både fysisk hårdere og mere tidskrævende, hvis vi skulle arbejde med galvaniserede stålrør med gevind-samlinger”.

Læs også: Lyddæmpende rør letter installatørernes arbejde

Hotel CABINN Copenhagen åbnede dørene for de første ca. 500 gæster i Tårn A i august måned. Samtlige værelser forventes klar til gæster i slutningen af 2019.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere