16.08.2016  |  EL  |  Energi

Brancheprofilen: Flere skal tale om solcelleløsninger

Sigurd Leth, ny administrerende direktør i Gaia Solar, vil have flere til at tale om solenergi.

Hvad består dit nye job i?
At skabe vækst for virksomheden samt at få os ud i Danmark og på det nordiske marked. Og så at se på solcelleløsninger, der er integreret i bygningsmassen.

Hvorfor har du valgt at arbejde med solenergi?
Jeg har tidligere arbejdet med teknologi i telebranchen. Der handler det også om vækst og om at modne markedet. Det er den samme historie her med at gå fra at være et umodent marked og teknologi til at have en meget mere moden teknologi. Der er altså mange paralleller, og det, synes jeg, er rigtig interessant.

Vedvarende energi og især solenergi er i hastig udvikling, og den her branche står helt sikkert lige på tærsklen til noget meget spændende.

Hvad bliver den største udfordring i dit nye job?
At vi kommer ud og får solgt noget mere til vores kunder, og at vi får flere brugere. Hele den her branche – det gælder nemlig ikke kun os – vi skal jo ud og modne markedet igennem vores salg og vores brancheforening, men også igennem vores partnere.

Om Sigurd Leth

Uddannelse: Cand.merc. fra Syddansk Universitet og Handelshøjskolen i Århus.

Tidligere stillinger: General manager for EFG-gruppens svenske og danske virksomheder og vice president for Fixed Voice, TDC. 

Læs også: Brancheprofilen: Ny salgschef skal skabe sammenhæng mellem tre brands

Jeg tror, det er vigtigt, at der er flere, der taler om solcelleløsninger. Også fordi solenergi jo er en fantastisk løsning, men det har været et lidt omtumlet marked, og det er klart, at så er det svært at få brugerne til at forholde sig til det.

Har du et godt karriereråd?
Jeg vil sige, at man helt sikkert skal følge med i teknologien. Vores branche kommer til at samarbejde bredt med alle, der digitaliserer bygninger og private hjem. Derfor skal man både i elektronik- og energibranchen forstå den digitale udvikling. Fordi det bliver en forudsætning i fremtiden. 

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere