Caverion er positiv trods hårdt 2016
Efter et 2016-regnskab, der langt fra levede op til Caverions forventninger, er entreprenøren nu tilbage med sundere projekter og en stærkere organisation, lyder det fra entreprenørens adm. direktør.
2016 var ikke et festår for teknikentreprenøren Caverion. Den dansk-norske division, der er en del af den finske koncern med samme navn, leverede et regnskab, hvor hverken top- eller bundlinje levede op til forventningerne, skriver Licitationen.
Stik modsat niveauet fra 2015 bød sidste år nemlig på en omsætning, der faldt med cirka 70 millioner kroner, mens et ellers pænt overskud forvandlede sig til et underskud på 22 millioner kroner.
Læs også: Teknikentreprenør udvikler sikkerhedsapp
Ifølge Caverions årsrapport skyldes tilbagegangen primært et fald i omsætningen på serviceområdet. Derudover har det danske projektmarked haltet på både kvalitet og kvantitet, mener Caverions adm. direktør, Knut Gaaserud:
”Vi havde nogle tabsgivende projekter, og så havde vi ganske enkelt også for få projekter, der ikke svarede til antallet af medarbejdere”, siger Knut Gaaserud til Licitationen.
Forbedringer på vej
Direktøren har dog positive forventninger til fremtiden og understreger, at den dansk-norske division vil gå ud af 2017 med et godt resultat. Det spår han blandt andet på grund af nye projekter i ordrebogen:
”Vi er færdige på de tabsgivende projekter, og står med gode og sunde projekter i 2017”, siger han til LIcitationen. Projekterne tæller blandt andet opgaverne Det Nye Universitetshospital i Aarhus og Statens Museum for Kunst.
Derudover er der blevet skåret ned på medarbejderstaben, samt nedlagt serviceområder i flere afdelinger, så ressourcerne passer bedre til arbejdsopgaverne. Til gengæld er ledelsen blevet udbygget med nye ansættelser.
Læs også: Brancheprofilen: Ny distriktschef skal samle forretningen
Det er ikke kun i den danske og norske afdeling, at Caverion er gået tilbage. Både den tyske og svenske division oplevede faldende aktivitet i 2016, mens den samlede koncern havde et fald i omsætningen med tre procent.
-CHM