16.06.2017  |  VVS  |  Arbejdsredskaber

Flere installatører korttidslejer servicevogne

Installatører bytter i højere grad de længere leasingaftaler ud med kortere lejeperioder, når det handler om at skaffe en servicevogn. Det skyldes især et ønske fra installatørerne om mere fleksibilitet.

Flere installatører går væk fra at lease servicevogne og går over til korttidsleje. Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk VVS.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i en rundspørge blandt tre af Danmarks største biludlejningsselskaber, heriblandt Europcar.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”De seneste par år har vi oplevet en stigning på cirka 30 procent i antallet af korttidsudlejninger på mellem en og seks måneders varighed”, fortæller Jesper Rasmussen, sales manager vans and trucks hos Europcar, til Dansk VVS.

Behov for fleksibilitet
Udviklingen skyldes især, at installatørerne ønsker mere fleksible kontrakter. Det kan eksempelvis være hvis en virksomhed i forvejen har en del servicebiler, men har brug for ekstra til en specifik opgave.

”De helt store som Bravida og Kemp & Lauritzen har bevidst valgt, at deres egen bilflåde skal dække cirka 90 procent af behovet, mens udlejningsselskaber dækker de resterende 10 procent. Tanken bag er at kunne justere fleksibelt op og ned efter sæson og opgaver”, fortæller Jesper Rasmussen til Dansk VVS.

Der er dog også udfordringer ved korttidslejemodellen for installatørerne, fortæller Jesper Rasmussen. For det første er prisen højere, hvis man lejer for en kortere periode, da der er større risiko for, at bilerne står ubrugte hos forhandleren. For det andet kan man ikke leje en bil med specialindretning, hvis lejeperioden er for kort.

Læs også: Tekniq og Dansk El-Forbund opfordrer til nyt AMU-system

Virksomheden Viktech er en af dem, der i højere grad bruger den fleksible lejemodel.

”Var du før i tiden elektriker med navnet ’Amager Elektriker’, kørte du rundt på Amager. Nu er arbejdet meget mere projektorienteret og geografisk spredt. Her er det en kæmpe fordel, at vi kan geare op og ned på biler afhængig af opgaver og områder”, forklarer Jon Flintholm, adm. direktør hos Viktech, til Dansk VVS.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere