14.06.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq og Dansk El-Forbund opfordrer til nyt AMU-system

Vil man sikre, at medarbejdere og virksomheder løbende opnår faglige og tekniske kompetencer, kræver det en gennemgribende renovering af AMU-systemet, mener Dansk El-Forbund og Tekniq.

Står det til Dansk El-Forbund og brancheorganisationen Tekniq, bør arbejdsmarkedsuddannelsessystemet (AMU) få en gennemgribende renovering.

Som et led i de kommende trepartsforhandlinger offentliggjorde voksen- og efteruddannelses-ekspertgruppen (VEU) tirsdag en række anbefalinger, der skal hjælpe med at justere det nuværende system – og det er tiltrængt, mener Tekniq og Dansk El-Forbund.

Ifølge dem har Danmark nemlig mere end nogensinde brug for videre- og efteruddannelse:

”Der er brug for, at finansieringen styrkes, så AMU-udbuddet bliver bedre, mere troværdigt og præget af større kvalitet”, siger Jørgen Juul Rasmussen, der er formand for Dansk El-Forbund.

Det kan Niels Jørgen Hansen, der er adm. direktør i Tekniq, nikke genkendende til:

”Tilliden til AMU skal genoprettes, så det igen bliver stedet, hvor virksomheder og medarbejdere kan sikre sig den nødvendige løbende opdatering af de faglige og tekniske kompetencer”, siger han.

Læs også: Flere installatører siger nej til AMU-kurser

Reducering af AMU-kurser er en dårlig idé
De to organisationer er heller ikke overbeviste om, at VEU-ekspertgruppens anbefaling af en kraftig reducering af antallet af AMU-kurser er en god idé.

Ifølge dem er der en risiko for, at medarbejdere og virksomheder kan komme til at betale dobbelt, hvis de først skal studere AMU-kurser, som ikke leverer varen, og så dernæst læse videre hos private udbydere, der leverer de målrettede tekniske kurser.

Samtidig kan det have konsekvenser for fagligheden, hvis en reducering af AMU-systemet betyder nedskæringer i de teknisk faglige kurser, da de, ifølge Tekniq og Dansk El-Forbund, er nødvendige for, at faglærte kan følge med i den teknologiske udvikling.

Nødvendigt med øget fokus på udbud af uddannelser
Tekniq og Dansk El-Forbund understreger samtidig, at det er nødvendigt med et øget fokus på erhvervsakademiernes udbud af tekniske efteruddannelser.

Det gælder både som akademiuddannelser og som enkeltstående kurser, der giver afgørende muligheder for videreuddannelse for faglærte – herunder elektrikerne.

Læs også: Tekniq: Fremgang i installationsbranchen

Med de nye overenskomster fra foråret har Tekniq og Dansk El-Forbund afsat fire millioner kroner til at løfte ufaglærte til faglærte inden for el-branchen og 11 millioner kroner til elektrikere, der uddanner sig på et akademisk niveau.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere