Høj efterspørgsel på installatør-studerende

Langt de fleste installatør-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle har job, længe før den sidste eksamen er i hus.

”De teknikere, vi får brug for i fremtiden, skal både have en teknisk, praktisk baggrund som elektrikere og en videregående overbygningsuddannelse”, siger OIe Bjerregaard, teknisk chef hos Elogic. .

Garanteret job og en startløn på omkring 30.000 kroner om måneden. Det er virkeligheden for hovedparten af de elektrikere, som vælger at tage en toårig overbygningsuddannelse som installatør. 

På Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle, hvor installatøruddannelsen finder sted, oplever man, at de studerende bliver viftet om næsen med jobtilbud af virksomheder i Trekantområdet, længe før eksamen er i hus. 

Læs også: Energirenovering af boliger er gået i stå

”Grunden til, at installatørerne er så eftertragtede, er, at de har nogle særlige kompetencer i kombinationen mellem det tekniske område og eksempelvis salg og projektledelse. Alene på vores seneste hold havde ni ud af 13 studerende job på hånden, før uddannelsen var færdig”, siger Hans McDonald, uddannelsesleder, Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle.

Fremtiden kalder
Og virksomhederne kan sagtens bruge endnu flere installatører, lyder meldingen.

”De teknikere, vi får brug for i fremtiden, skal både have en teknisk, praktisk baggrund som elektrikere og en videregående overbygningsuddannelse. Simpelthen fordi vores højteknologiske produkter stiller enormt store krav til medarbejdernes vidensniveau. Derfor har vi brug for, at der bliver uddannet flere installatører”, siger OIe Bjerregaard, teknisk chef hos Elogic, der producerer styre,- fordelings- og gruppetavler og som har hovedsæde i Løsning samt stor afdeling i Polen.

Opfattelsen deles af Lars Lomholt fra det rådgivende ingeniørfirma Hundsbæk og Henriksen i Vejle.  

Læs også: Installatører: Blandet efterspørgsel på energirenoveringer

”Vi står pt. og mangler en installatør. Desværre bliver vi ikke haglet ned med ansøgninger. Det betyder, at vi meget vel kan komme i en situation, hvor vi selv skal ud og finde en kvalificeret installatør”, siger Lars Lomholt, der ser, at installatørerne vinder mere og mere frem inden for de rådgivende ingeniørfirmaer.  

Tre ansøgninger – tre samtaler
En af dem, som har mærket efterspørgslen, er 22-årige Steffen Laugesen, som netop nu er i færd med at færdiggøre sin uddannelse til installatør, og som allerede er garanteret job.

”Jeg har nået at søge tre jobs, og jeg har været til samtale alle tre steder. Jeg har et job, når jeg er færdig”, siger Steffen Laugesen, der officielt blev færdig som installatør i juni. 

Han er oprindeligt uddannet elektriker og fortsatte umiddelbart herefter med uddannelsen til installatør. På Erhvervsakademiet Lillebælt håber man, at flere vil følge Steffen Laugesens eksempel. 

Læs også: Så hyrer installationsbranchen igen

”Beskæftigelsen for elektrikere er også gunstig i disse år, og derfor er incitamentet til at læse videre ikke overvældende. Derfor har vi brug for at få fortalt, at der rent faktisk er flere og flere virksomheder, som efterspørger medarbejdere med en overbygningsuddannelse”, siger Hans McDonald fra Erhvervsakademiet Lillebælt.   

-JKK

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup