11.03.2016  |  EL  |  Branchen

Installatører: Vi vil gerne ansætte flygtninge

Installatørpanelet er klar til at ansætte flygtninge, hvis forretningen tillader det. Der er dog nogle barrierer forbundet med det, lyder det fra installatørerne.

-

Ville du ansætte en flygtning i din virksomhed?

Stig Andresen, Andresen’s VVS
Ja, for jeg tror, at vi kommer til at mangle folk på et tidspunkt. Jeg vil skyde på, at vi kommer til at mangle blikkenslagere og VVS-folk inden for de næste 5-10 år. Der er dog nogle forbehold forbundet med det. De kan måske godt gå på en større byggeplads, hvis de taler engelsk, men ellers skal de begynde at lære dansk. Men det tror jeg også, at man lærer lettere ved at komme ud og arbejde. De skal selvfølgelig også have en faglig kompetence.

Jeg kunne både finde på at ansætte en lærling eller en som allerede har en uddannelse. Jeg har haft flere ansatte med en anden etnisk baggrund og har det også nu. Og der har ikke været nogen problemer forbundet med det.

Læs også: Installatører kigger ind i 2016-krystalkuglen

Flemming Jensen, Roskilde Fjordens El
Jeg ville ikke ansætte en flygtning, der er er uddannet elektriker i eksempelvis Syrien, for vi har hverken opgaverne eller kunderne til det. Det skal forstås på den måde, at vi er en lille virksomhed, der har mange småopgaver. De kender ikke alle de danske regler for elinstallationer, og vi har ikke opgaver til, at de kan gå sammen med en anden, der kender alle reglerne. Men hvis vi havde det, så ville jeg gerne gøre det.

Jeg kunne måske godt finde på at ansætte en flygtning som lærling, for så ville vedkommende kunne gå sammen med en svend. Jeg har faktisk en lærling, der lige har fået dansk statsborgerskab. Så jeg er på ingen måde racist. Det ville være fint, hvis det var en, der lærte dansk undervejs. Men vedkommende skulle have noget intensiv undervisning, så personen lærer sproget hurtigt.

Læs også: Installatører: Vi hyrer gerne en med plettet straffeattest

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer
Det tror jeg godt, jeg ville. Hvis vedkommende kan begå sig på dansk og har de rette kvalifikationer, så har jeg ikke noget imod det. Så betingelsen for at komme her er, at han kan det danske sprog, og at han kan begå sig på danske arbejdspladser og industrivirksomheder. Der kan selvfølgelig være nogle problemer i forhold til kunderne. Flygtninge har en anderledes kultur, og det er mit indtryk, at det kan være et problem for nogle af de ældre kunder.

Jeg har ikke selv haft ansatte med en anden etnisk baggrund, men jeg har arbejdet sammen med virksomheder, der har. Vi har heller ikke haft lærlinge med en anden etnisk baggrund, men det er nok et spørgsmål om tid, inden det sker.

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere