01.09.2016  |  EL  |  Energi

Nyt superfængsel skal køre på solceller

Det nye Storstrøm Fængsel på Nordfalster skal drives af solceller. Anlægget, som leveres af Viasol, bliver det største hos Kriminalforsorgen.

Det nye Storstrøm Fængsel, som er ved at blive opført ved Nørre Aslev på Nordfalster og forventes færdigt i december 2016, skal forsynes med energi fra solceller.

Solcelleanlægget til det såkaldte superfængsel bliver leveret af Viasol, og anlægget skal årligt levere 347.000 kWh, hvilket gør det til det største af sin slags inden for Kriminalforsorgen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Australiere opfinder revolutionerende solceller

Anlægget består af 1.320 solcellemoduler, det fylder godt 3.750 m2 og vil opnå en høj produktion i forhold til den installerede kapacitet. Det skyldes, at solindstrålingen på Falster ligger højt sammenlignet med landsgennemsnittet.

Solenergi i fremtiden
Ifølge Viasol vil solenergi få en afgørende rolle i den fremtidige energiforsyning. Dog mener virksomheden, at der mangler politisk opbakning til større solcelleanlæg i Danmark.

”Politisk mangler der i høj grad en strategi for udbyggelsen af solcelleanlæg i Danmark. Ud over mindre puljer til privatanlæg er den nuværende lovgivning fuldstændig uden visioner. Vi håber i dén grad på, at Christiansborg snart vågner og får skabt en visionær og ikke mindst langsigtet køreplan for solceller”, siger Rasmus Christiansen, direktør i Viasol.

Læs også: Brancheprofilen: Flere skal tale om solcelleløsninger

Viasol oplever i øjeblikket stigende interesse for privatanlæg med batterilager. Med et batterilager kan egetforbruget øges væsentligt, og værdien af den producerede elektricitet højnes.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere