19.06.2017  |  EL  |  El-materiel

Radius og Kamstrup udskifter én million elmålere

I de næste 2,5 år vil flere end 1.500 sjællandske hjem per dag få besøg af teknikere fra Kamstrup, der skal udskifte de nuværende elmålere med fjernaflæste målere.

Inden udgangen af 2019 skal én million husstande i Storkøbenhavn, Nordsjælland og Midtsjælland have en fjernaflæst elmåler.

Derfor har elnetselskabet Radius i samarbejde med målerproducenten Kamstrup fra december 2016 til marts i år udskiftet de første 15.000 målere i et pilotprojekt, der skulle teste, at teknik, processer og it-systemer virker, og at udskiftningen er sket nemt og enkelt, så kunderne generes mindst muligt.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Kamstrup indvier nyt, intelligent vandcenter

Testen i vinter forløb, som den skulle, og derfor har de to virksomheder netop udsendt de første biler fra lageret i Ballerup, der i de næste 2,5 år skal transportere teknikere ud til intet mindre end 1.500 hjem om dagen:

”I 2020 skal samtlige danske husstande have en fjernaflæst måler. Det betyder, at vi sammen med Kamstrup skal ind i cirka 1.500 hjem om dagen. Det kræver selvfølgelig en detaljeret planlægning og nogle kreative løsninger, så vi sparer tid”, siger Anders Vikkelsø, der er teknisk direktør.

Implementering af målere giver kunderne fordele
Med det nye projekt vil servicebilerne blive gjort klar med målere og andet relevant udstyr i nattetimerne, og i nogle byområder vil montørerne transportere sig rundt på cykler, så de kan spare tid ved ikke at køre rundt og lede efter parkeringspladser.

Ifølge Anders Vikkelsø giver implementeringen af de nye, fjernaflæste elmålere en række fordele for kunderne:

”Man behøver ikke længere selv at aflæse forbruget, og det bliver nemmere løbende at følge sit strømforbrug og finde ud af, hvordan man kan spare på energiforbruget. Elmåleren skal heller ikke aflæses ved flytning eller skift af el-leverandør”, siger han.

Læs også: Dansk Energi: Fejl på elmålere blev løst med opdatering

De mange målere vil blive udskiftet løbende i geografisk opdelte områder, og kunderne får et brev med information cirka en måned før målerskiftet. Tidsplanen for udskiftningen og detaljerede oplysninger om projektet kan findes her.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere