Tekniq: Klimarådets anbefaling af energirenovering er sund fornuft

Hos Tekniq er man tilfreds med Klimarådets anbefaling af energirenovering af boliger. Underdirektør kalder det sund fornuft.

Ifølge Simon O. Rasmussen, der er underdirektør i Tekniq understreger Klimarådets anbefalinger frem mod 2030, at det vigtigste tiltag for at reducere CO2-udslippet i Danmark handler om energieffektivisering af de bestående bygninger. Foto: Tekniq..

At Danmark kan høste væsentlige klimagevinster frem mod 2030 ved at fremme energirenovering af eksisterende bygninger er en af anbefalingerne i Klimarådets hovedrapport for 2017, der sigter mod en grønnere omstilling.

Ifølge brancheorganisationen Tekniq er rapportens anbefalinger sund fornuft:

"Klimarådets anbefalinger understreger, at det vigtigste tiltag for at reducere CO2-udslippet i Danmark handler om energieffektivisering af de bestående bygninger. Den udvikling går i øjeblikket for langsomt, og der er behov for nye tiltag for at sætte gang i flere energirenoveringer af bygningsmassen", siger Simon O. Rasmussen, der er underdirektør i Tekniq og fortsætter:

"Olie og gaskedlerne i vores huse skal erstattes af vedvarende energi fra varmepumper, solceller eller træpillefyr. Det er også vigtigt, at de offentlige bygninger viser vej mod et grønnere Danmark".

Læs også: Regnefejl fyrer op under grønne installationer

Sikring af omkostningseffektiv grøn omstilling
De nylige anbefalinger fra det uafhængige klimaråd vil blive inddraget, når energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) inden 2018 skal sammensætte en overordnet strategi for, hvordan Danmark skal nå de nye CO2-mål.

I den forbindelse foreslår Simon O. Rasmussen en række initiativer, der kan sikre en omkostningseffektiv grøn omstilling:

"Regeringen kan med fordel stramme afgifterne på de fossile brændsler, som vi skal afskaffe og i takt hermed reducere afgifterne på de vedvarende energiløsninger, vi har brug for at fremme. Samtidig bør man overveje at hæve tilskuddene fra energiselskabernes energispareordning til de tiltag, der bedst understøtter denne udvikling", siger han.

Læs også: Væk med støtten til vedvarende energi

Øget tempo i den grønne omstilling
Samtidig er han enig med Klimarådet i, at de hastigt faldende priser på solceller og vindmøller bør få regeringen til at overveje, om man kan indfase vedvarende energi hurtigere end hidtil besluttet:

"De kommende år vil vi i stigende grad opleve, at opvarmningen af vores boliger elektrificeres - særligt hvis det lykkes at indfase flere varmepumper. Det vil hjælpe den grønne omstilling godt på vej. Men tempoet i den grønne omstilling skal øges, og derfor er der brug for at opbygge mere solcelle- og vindmøllekapacitet, så vi hurtigere kan nedbringe kulafbrændingen på traditionelle kraftværker", siger Simon O. Rasmussen.

- EL

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup