17.05.2022  |  EL  |  Branchen

Årelang udsultning har mærket erhvervsskolerne

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om den kritik, en række erhvervsskoleelever har rejst af forholdene på mange erhvervsskoler. Manglende investeringer i både fysiske rammer og undervisningskompetencer gør det svært at tiltrække flere unge til uddannelserne.

Det kniber gevaldigt med undervisningsforholdene på mange erhvervsskoler. Det er i dag blevet understreget af en lang række erhvervsskoleelever. Og hos landets tredjestørste arbejdsgiver- og brancheorganisation, TEKNIQ Arbejdsgiverne, genkender man kritikken.

”Det er resultatet af mange års gradvis økonomisk udsultning af erhvervsskolerne, som kommer til udtryk. Vi har længe efterlyst større investeringer i både de fysiske rammer, udstyr og lærernes kompetencer – ikke mindst på det digitale område. Men hidtil har det desværre været småt med konkrete og markante tiltag,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Hun peger på, at det generelle billede af erhvervsskolerne som nedslidte og pressede gør det svært at tiltrække flere unge til uddannelserne.

LÆS OGSÅ: Månedens udfordring: Installatører kan bidrage kæmpestort til energioptimering

Antallet af afgangselever er faldet

”I 2021 var der 19,9 procent af folkeskolens afgangselever, som søgte ind på en erhvervsuddannelse. Og denne andel er faldet siden 2000. Det til trods for, at vi har haft et erklæret mål om, at tallet i 2020 skulle være på 25 procent – og 30 procent i 2025,” siger Tina Voldby og uddyber:

”Derfor er det også katastrofalt, at vi nu igen skal høre historier om skoler, hvor der eksempelvis er mangel på udstyr, eller at det regner ind, mens eleverne forsøger at forberede sig på deres fremtidige rolle i spidsen for den teknologiske og grønne udvikling.”

Hun opfordrer samtidig til, at man fra politisk side også arbejder for at klæde både skoler og undervisere på til en mere digital virkelighed.

LÆS OGSÅ: Forbrugerne ønsker en plast-fri fremtid

”Der er brug for investering i teknisk/faglig opkvalificering af faglærerne, i ny teknologi og udstyr samt på nogen skoler modernisering af lokaler. Derfor kære politikere: Lyt nu til de unge og lad os få erhvervsuddannelser i verdensklasse,” siger Tina Voldby.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere