30.11.2017  |  VENTILATION  |  Branchen

Øland-direktør: ”Manglende hænder slider på ambitionerne”

Manglen på kvalificeret arbejdskraft i installationsbranchen går ikke kun ud over priserne på service og kundernes ventetid. Også virksomhedernes ambitioner og muligheder for at vækste lider under de manglende hænder, skriver Ølands direktør.

Byggeriet buldrer derudaf, og installatørerne kan ikke følge med de fyldte ordrebøger. Travlheden kan blandt andet mærkes hos ventilationsspecialisten Øland, der har været nødt til at sætte ordrebogen på pause.

Og det er et dilemma, skriver Ølands direktør Carsten Madsen i et læserbrev i Berlingske Business. For ingen virksomheder har lyst til at afvise ordrer, men samtidig er mange også bange for at miste kunden en anden gang, hvis ventetiden bliver for lang. I sidste ende kan det betyde, at kunden ender med at finde arbejdskraft i udlandet, skriver Øland-direktøren.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Øland henter ny regionschef fra egne rækker

”Faktisk er problemet dobbelttydigt. Dels betyder manglen på arbejdskraft herhjemme en risiko for ventetid, som reelt kan blive til job i udlandet i stedet. Men manglen på hænder herhjemme betyder også, at de danske virksomheder, som oplever stor vækst og gerne vil eksportere mere, bliver hjemme”, skriver Carsten Madsen på business.dk.

Den manglende arbejdskraft bliver altså yderligere et problem, fordi den får danske virksomheder til at blive hjemme i forsøg på at få styr på hjemmemarkedet. Dermed bliver ambitionerne for udvidelse til udlandet og mere dansk eksport altså sat ned, skriver Carsten Madsen.

Læs også: Manglen på arbejdskraft får installatører til at ansætte flere lærlinge

Han mener helt kort, at det er en udfordring, som erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og andre politikere skal endnu mere alvorligt, end tilfældet er i dag:

”Vi har skruet op for alle kanaler, men det her kræver alligevel noget større end det, som en enkelt virksomhed kan præstere. Det kræver et politisk indgreb, hvor politikerne finder ud af, hvordan det bliver værd at arbejde igen”, skriver Carsten Madsen på business.dk. Han tilføjer opsummerende:

”Der er behov for nogle rammer, der skaber bedre vilkår for industrien og gør det mere attraktivt at tage et arbejde som helt almindelig dansker. Så lover jeg dansk vækst med store ambitioner til gengæld”.

-CHM 

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere