22.06.2018  |  EL  |  Byggeri

App gør det muligt at se igennem beton

Byggearbejdere kan nu se 3D-byggemodeller på alle Android-telefoner. Det er takket være teknologien augmented reality, som den nye app fra Dalux anvender.

Ved hjælp af en app fra Dalux er det nu muligt at se byggetegninger i 3D på alle Android-mobiltelefoner. Og det vil gøre arbejdet lettere 15.000 brugere i Danmark, anslår Dalux. 

”Tidligere var det kun en enkelt helt speciel Android-telefon, der var gearet til at vise augmented reality. Nu er det tilgængeligt for en kæmpe arbejdsstyrke i byggeriet, og det er med til at demokratisere brugen af denne effektiviserende teknologi", siger Bent Dalgaard, medstifter af Dalux, der står bag nordens mest downloadede byggeapp.

Læs også: Dalux lancerer verdens første Augmented Reality til byggebranchen

Appen kan minimere fejl og erstatte papirtegninger
BIM-specialist hos Enemærke & Petersen, Hussein El-Haddad, har afprøvet augmented reality på boligbyggeriet i A.C. Meyers Vænge på Teglholmen i København. Og anmeldelserne af den banebrydende teknologi er gode.

”Der er kæmpestort potentiale for især at mindske risici for fejl, og nogle år ude i fremtiden slipper vi måske helt for papirtegninger. F.eks. kan vi tjekke om alle rørgennemføringer er de rigtige steder, og om udsparinger generelt er der, hvor de skal være i betonelementerne, når de kommer fra fabrikken”, siger Hussein El-Haddad.

I øjeblikket er det kun byggeledelsen på A.C. Meyers Vænge, der afprøver appen, men på sigt ønsker Hussein El-Haddad, at også alle håndværkerne kommer til at bruge den. 

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere