22.03.2017  |  EL  |  El-materiel

Arbejdsgiverne: Ingen tager ansvar for brandfarlige installationer

Tikkende brandbombe, kalder Arbejdsgiverne 75-procentreglen. En undersøgelse viser, at temperaturen i kabler kan nå helt op på 193 grader.

Tilbage i november var branche- og arbejdsgiverforeningen Arbejdsgiverne efter 75-procentreglen, fordi de mente, at den udgør en brandfare i danske installationer. Det mener foreningen stadig, og nu er den ude med ny kritik.

Arbejdsgiverne henviser til, at der den seneste tid er kommet flere eksempler på målinger af brandfarlige installationer.

Læs også: Definitivt brud i forhandlinger om VVS-overenskomst

Det værste eksempel kommer fra en erhvervsskole, hvor man i en test opdagede, at temperaturen i en installations kabler nåede helt op på 193 grader. Temperaturen må ellers ikke overstige 70-90 grader alt efter typen af kabler.

”Sikkerhedsstyrelsen er bekendt med situationen. Man snakker om at lave et udvalg, der skal komme med en ny dansk særregel. Men hvorfor overhovedet bruge tid på det, mens sikkerheden er på spil? Arbejdsgiverne anbefaler, at vi får nogle klare retningslinjer nu”, siger Jan Hvidholm, branchekonsulent for el i Arbejdsgiverne.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere