29.08.2017  |  VVS  |  Branchen

Bølge af tyverier rammer fynske håndværkere

På Fyn er flere håndværkere blevet ramt af en bølge af tyverier. Her bryder tyve ind i håndværkernes varebiler om natten og stjæler værktøj for flere tusind kroner. Vicepolitiinspektør kalder det for et stigende problem.

Da medarbejderne hos VVS Sydfyn i sidste uge mødte på arbejde i Svendborg, var en af deres varebiler ikke længere udstyret med dyrt specialværktøj.

Normalt tager medarbejderne bilerne med hjem, når de har fri, men grundet ferie blev den denne gang sat foran virksomheden.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det udnyttede tyvene, der tømte bilen for værktøj til en værdi af mange tusind kroner:

”Med lager, håndværktøj og andet udstyr kan der let være for mellem 150.000 og 200.000 kroner i en varebil”, siger Steffen Larsen, der er VVS-installatør hos VVS Sydfyn i Svendborg, til TV2 Fyn.

Læs også: Dansk Byggeri: Kommuner stjæler arbejde fra håndværkere

Tyveri blot et ud af mange
Tyveriet i VVS-bilen i Svendborg er imidlertid blot et ud af flere tilfælde af tyverier fra varebiler. Således viser politiets døgnrapport, at der har været ti tyverier fra varebiler inden for de seneste to uger:

”Vi oplever, at det er et stigende problem, og det er enorme summer, der bliver stjålet for”, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen fra Fyns Politi til TV2 Fyn, der samtidig påpeger, at det særligt er byggebranchen, der er hårdt ramt, når det kommer til tyverier. 

”Det betyder utroligt meget, for vi står og mangler værktøjerne. Og dem er der ofte leveringstid på, det er tit personligt værktøj, og så har vi en selvrisiko på 50.000 kroner, fordi vi har så mange indbrud i vores biler og containere”, siger Claus Larsen, der er næstformand i Dansk Byggeri Fyn og koncernchef i entreprenørfirmaet Hans Jørgensen & Søn, til TV2 Fyn.

Læs også: Sådan undgår du tyveknægte i din varevogn

Tilbage i 2012 anslog man hos Dansk Byggeri, at tyverier i varebiler og byggepladser koster cirka 600 millioner kroner om året:

”Vi har ikke aktuelle beregninger, men de oplysninger vi modtager viser, at problemet er stigende”, siger Niels Nielsen, der er branchedirektør hos Dansk Byggeri, til TV2 Fyn.

I forbindelse med de mange tyverier har man hos Dansk Byggeri udarbejdet en række gode råd til, hvordan håndværkere bedst muligt kan sikre deres værktøj mod tyveri.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere