07.11.2018  |  EL  |  Belysning

Bedre lys i børnehuse med færre armaturer

Børnehusene Lindehuset og Pelikanen på Frederiksberg har fået udskiftet gamle elpærer til nyt LED-lys. Det har givet bedre lys med langt færre armaturer.

Viceværten fra børneinstitutionen Lindehuset på Frederiksberg var blevet træt af at udskifte 20 år gamle sparerpærer på institutionens 341 armaturer. Derfor ansøgte institutionens leder, Rune Bjørklund, om tilskud fra kommunen til at udskifte armaturerne, og det lykkedes.

Læs også: Tunnel under motorvej hærværkssikret LED-lys

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sammen med børnehuset Pelikanen fik Lindehuset del i en pulje til at udskifte gamle armaturer til nye LED-versioner.   

”Vi har udskiftet alle 341 armaturer til de indbyggede LED-armaturer fra Bright. Nu har vi LED-lys alle steder fra trappeopgange til tumlesalen, sovestuer og fællesrum, køkken, depoter, kontorer og toiletter. Og det giver langt bedre lys, selvom vi nu har 130 færre armaturer. Vores rum er lavloftede, så det er en fordel, at LED armaturerne er monteret i loftpladerne", fortæller Rune Bjørklund og tilføjer:

”Og så har vi fået installeret lysdæmpere overalt undtagen på trapperne, hvor der skal være klart lys døgnet rundt. Lysdæmperne er prikken over i'et i at skabe trivsel med lys. Som forskning også viser, kan vi ved at regulere lyset påvirke børnenes leg og få dem til at falde til ro og fokusere, når vi fx læser højt".

Også på institutionen Pelikanen vækker de nye LED-armaturer med lysdæmpere glæde:

"Før havde vi pendler, der aldrig gav lys nok. Derfor tændte vi for lysstofrørene, som er beregnet til rengøringen. Ud over at blinke inden de er varmet op, gav de også et hårdt lys. Jeg kom tit hjem med trætte øjne, men det gør jeg ikke længere. LED-lyset giver et rart lys, som også gør aftenmøderne behageligere. Samtidig er LED-lyset så godt, at vi helt har droppet pendler og bordlamper på kontoret", forklarer Maria Ravn, leder af Pelikanen.

Læs også: Bornholm udskifter 8.500 gadelamper

Det er Baia LED-lys fra Bright, der er blevet installeret på institutionerne.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere