08.10.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Brødrene Dahl giver en grøn håndsrækning til installatørerne

Brødrene Dahl kæmper for de officielle miljømærker i branchen og er i fuld gang med at gennemgå varegrupper så installatørerne nemt kan finde miljømærkede produkter og den tilhørende dokumentation for deres miljøpåvirkning på BD.dk.

Det er en jungle for landets installatører at finde produkter, der lever op til miljøkravene i bæredygtigt byggeri. Hvis de vil med på de DGNB-certificerede eller Svanemærkede byggeprojekter, der er i hastig vækst i disse år, er der imidlertid ingen vej uden om dokumentionskrav og certificerede miljømærkninger. Det skriver Brødrene Dahl, som nu kommer problemet til livs.

Brødrene Dahl er nemlig gået ind i kampen for installatørerne og er i fuld gang med at indsamle information på sine produkter i forhold til de officielle miljømærker, som tager højde for hele livscyklussen og er pointgivende i forhold til, hvad der indgår i det enkelte produkt. Foreløbig har de over 2.000 varenumre med miljødokumentation på BD.dk. For installatørerne betyder det, at de med få klik kan finde miljømærkede produkter og dokumentationen for deres miljøpåvirkning på bd.dk.

”Den grønne omstilling i byggeriet er en kæmpe udfordring for installatørerne. Regelsættene og dokumentationskravene i forhold til bæredygtigt byggeri er dybt komplicerede, og jeg forstår godt, hvis installatørerne har svært ved at finde ud af, hvilke produkter der understøtter bygningscertificeringerne”, siger bæredygtighedsansvarlig i Brødrene Dahl Henriette Berring-Langberg.

Ud over at hjælpe installatørerne er Brødrene Dahls grønne håndsrækning også med til at skubbe til producenterne. 

”Vi stiller hele kategoriseringsfundamentet til rådighed på bd.dk, så producenterne blot skal levere informationen og dokumentationen for deres produkter til os”, siger Henriette Berring-Langberg.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere