20.11.2019  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Brødrene A & O Johansen køber lampe-webshop

Brødrene A & O Johansen har købt LampeGuru for 13 mio. kr. E-handelsvirksomheden får dog lov til at fortsætte som et selvstændigt datterselskab.

Installationsgrossisten Brødrene A & O Johansen har netop købt virksomheden LampeGuru, der udbyder e-handel med lamper til private i både Danmark og Norge.

Læs også: Halvårsstatus: Solid vækst hos AO Johansen

LampeGuru fortsætter som et selvstændigt datterselskab i Brødrene A & O Johansen-koncernen og kan dermed supplere koncernens fokus på salg af tekniske installationsmaterialer til privatmarkedet.

Ejer og stifter af LampeGuru, Steffen Andersen, fortsætter som administrerende direktør i virksomheden. Jens Johansen bliver formand for bestyrelsen, hvor Lars Kestner og Stefan Funch Jensen (begge direktører i AO) også indtræder.

Købsaftale på 13 mio. kr. samt tre variable betalinger
Købesummen løber op på 13 mio. kr., hvoraf de ti mio. kr. er betalt med det samme, mens de resterende tre mio. kr. forventeligt blive betalt i januar 2020.

Derudover indgår der i købsaftalen tre variable betalinger, der afhænger af selskabets fremtidige resultater. De variable betalinger kan, såfremt de opstillede mål indfries, resultere i betaling af yderligere indtil 4,5 mio. kr. De variable betalinger vedrører regnskabsårene 2020 - 2022.

Læs også: AO lancerer integration til Minuba og Freesoft

Købet af LampeGuru, der gennemføres med regnskabsmæssig virkning pr. 1. oktober 2019, vil ikke have en væsentlig effekt på resultat før skat i 2019. LampeGuru havde i 2018/19 et bruttoresultat på 5,4 mio. kr. og et resultat før skat på 2,4 mio. kr.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere