19.05.2017  |  VVS  |  Branchen

Brancheprofilen: Logistik kræver konstant udvikling

Lasse Halliday, logistikdirektør hos Saint-Gobain Distribution Danmark, er ansvarlig for hele forsyningskæden hos en af landets største VVS-grossister.

Hvorfor har du valgt supply chain management-vejen (SCM)?
Jeg er meget interesseret i de komplekse problemstillinger, som SCM-faget byder på, at optimere et flow, øge indtjeningen og gøre noget bedre og billigere. Samtidig er jeg optaget af det praktiske; jeg ville ikke bare sidde og nørkle med formler, jeg ville også ud i virkeligheden.

Hvad er det bedste ved at arbejde inden for SCM?
Det tiltaler mig, at SCM er så vigtigt et konkurrenceparameter for rigtig mange virksomheder. Det gør, at man i stigende grad har fokus på SCM gennem hele organisationen, og at det skal fungere for hele virksomhedens skyld. Så logistik er med opbakning fra topledelsen kommet øverst på dagsordenen mange steder. Og så er det samtidig noget, der kræver konstant udvikling, ellers bliver man overhalet af konkurrenterne.

Hvilket job har du om fem år?
Jeg er rigtigt glad for den stilling, jeg har i dag. Det er spændende og udfordrende at være funktionsansvarlig for hele logistikken i en grossistvirksomhed. På længere sigt kunne jeg godt se mig selv om topchef i en virksomhed inden for SCM, men det skal være på den rigtige måde. Jeg vil jo gerne blive ved med at være tæt på forretningen og logistikken i det daglige, og det kan man nemt komme væk fra, hvis man bare søger op og op.

Læs også: Brancheprofilen: Det er vigtigt med en sund og digital udvikling

Hvad er dit bedste karriereråd?
Man skal sørge for at få brugt sin uddannelse i praksis; at være tæt på det operationelle, og holde fast i det, også gennem længere tid end bare et par år. Det er den slags, der er med til at give én udfordringer, og det skal man ikke være bange for. De gør, at man udvikler sig, og det er også vigtigere end bare at pleje sit CV – så længe du er i udvikling, vil karrieremulighederne komme af sig selv.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere