25.09.2018  |  EL  |  Branchen

Bravida inviterede fremtidens installatører til fodbold

Installationsvirksomheden vil ændre de unges opfattelse af erhvervsuddannelserne og indbød 600 skoleelever til fodboldkamp mellem AGF og Brøndby.

Da superligabraget mellem AGF og Brøndby IF blev afgjort den 23. september, havde installationsvirksomheden Bravida inviteret 600 skoleelever fra Østjylland til kampen. De mange elever var, sammen med deres lærere og forældre, inviteret til fodboldkampen på Ceres Arena i Aarhus for at øge interessen for de tekniske uddannelser.

Inden kampen blev eleverne introduceret til de tekniske erhvervsuddannelser samt de jobmuligheder, som uddannelserne giver adgang til ved et særligt arrangement i Team Danmark Hallen. Det var medarbejdere og lærlinge fra Bravida og repræsentanter fra den lokale erhvervsskole Aarhus Tech, som var med til at øge de unges viden om branchen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Projekt skal motivere skoleelever til erhvervsuddannelser

”Som socialt ansvarlig virksomhed vil vi gerne støtte op om regeringens nye udspil på erhvervsuddannelsesområdet og medvirke til, at de unge og deres forældre får bedre indsigt i de mange forskellige muligheder, som uddannelsessystemet tilbyder,” forklarer Johnny Hey, adm. direktør i Bravida Danmark og fortsætter:

”Der er behov for et opgør med ”automatvalget”, hvor de unge og deres forældre ser gymnasiet som den eneste mulighed. Med vores initiativ håber vi, at de unge er bedre rustet til at træffe deres valg om uddannelse, når de forlader folkeskolen næste sommer.”

Foruden introduktion til branchen fik de unge også lov til at møde en række AGF-spillere samt klubbens isbjørne-maskot.

Praktikpladser er en afgørende faktor
Installationsvirksomheden Bravida har cirka 1.800 ansatte i Danmark, og ser gerne at ti procent af dem er lærlinge. Virksomheden øger løbende antallet af lærlinge, som skal være med til at sikre, at de unge er interesseret i erhvervsuddannelserne.

”For at sikre, at Bravida konstant har mulighed for at tiltrække det fornødne antal faglærte, er det vigtigt, at regeringens mål om, at 25 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse i 2020 bliver nået,” siger Johnny Hey.

Læs også: Installatørpanelet: Sådan ændre vi erhvervsuddannelsernes dårlige ry

Bravida-direktøren forklarer, at det kræver en generel ændring af de unges opfattelse af erhvervsuddannelserne, som bl.a. kan ske ved gode og positive fortællinger om de tekniske brancher, i f.eks. avanceret teknologi og energioptimering, der interessere de unge.

”Jeg håber derfor, at de unge i mødet med vores medarbejdere og lærlinge har fået en række gode oplevelser og historier, der kan hjælpe dem i deres kommende uddannelsesvalg,” siger Johnny Hey.

Kampen endte i øvrigt 3-2 til de hvi'e fra AGF.

- SN

Denne artikel er en del af temaet Tema: Uddannelse 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere