13.02.2019  |  EL  |  Energi

Bureaukrati står i vejen for solceller på Ballerup Rådhus

Ballerup Kommune dropper et planlagt solcelleanlæg på taget af rådhuset, da det ifølge borgmesteren vil give for meget administrativt bøvl, der forøger udgifterne.

Da kommunalbestyrelsen i Ballerup vedtog budgettet for 2018, indgik der et projekt om at etablere solceller på taget af Ballerup Rådhus, hvilket både skulle spare kommunen for CO2 og udgifter.

Det skriver Byens Ejendomme.

Læs også: 13 kommuner står til at skrotte solceller for millioner

”Forudsætningen for opsættelsen var, at der kunne etableres et anlæg, som kunne give os en besparelse på 65.000 kroner årligt i strøm og en CO2-besparelse på 44 ton. Der var et anlægsbudget på to millioner kroner tilknyttet til solcelleanlægget”, siger borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S).

Selvom det umiddelbart lød som en god investering for kommunen, er politikerne dog nu blevet enige om at droppe projektet. Det blev besluttet på et kommunalbestyrelsesmøde i slutningen af januar.

”Siden har vores administration foretaget nærmere undersøgelser af sagen. Og den viser, at forudsætningerne for at etablere solceller oppe på taget vil give så mange juridisk og økonomiske udfordringer, at projektet vil medføre varige forøgede serviceudgifter for Ballerup Kommune”, forklarer Jesper Würtzen ifølge Byens Ejendomme.

Sidestilles med et kraftvarmeværk
Udfordringerne hænger sammen med, at staten i 2013 meddelte, at kommunale solcelleanlæg nu er omfattet af elforsyningsloven og dermed sidestillet med eksempelvis et kraftvarmeværk.

”Det betyder for det første, at for hvert solcelleanlæg skal der være et selvstændigt selskab, hvilket vil medføre øgede omkostninger i forbindelse med regnskab og momsafregning og ikke mindst revision for at drive det selvstændige selskab”, siger Jesper Würtzen og fortsætter:

”For det andet skal strømmen, som solcellerne producerer, sælges til spotpris i forhold til den nordiske elbørs, mens Ballerup Kommune skal købe strømmen tilbage til markedspris, hvilket er en langt højere pris”, siger han ifølge Byens Ejendomme.

Læs også: Nordsjællandsk kommune ser muligheder i solceller på taget

Ballerup Kommune er ikke den eneste kommune, der har oplevet problemer med etableringen af kommunale solcelleanlæg. Siden 2013 er opsætningen af solceller på landets kommunale bygninger stort set er gået i stå, ligesom en række kommuner har pillet allerede etablerede solceller ned igen for at undgå de forøgede driftsudgifter.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere