06.10.2015  |  EL  |  Energi

Byggeriet står samlet bag videncenter

Regeringen vil lukke Videncenter for energibesparelser i bygninger. Men det er en dårlig ide, mener byggeriets organisationer, der sammen har skrevet et brev til ministeren.

I regeringens finanslovsforslag er Videncenter for energibesparelser i bygninger sparet væk og står nu til at skulle ophøre ved udgangen af 2015.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Katalog skal sikre korrekt og energirigtig renovering

Den melding har fået en lang række af byggeriets organisationer til at skrive en fælles henvendelse til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i håb om at få videreført videncentret. Det skriver Licitationen.

I det fælles brev argumenteres der for, at videncentret udgør en væsentlig faktor i forhold til, at bygge- og installationsbranchen kan formå at energieffektivisere den bestående bygningsmasse.

Ærgerligt at lukke det
En af organisationerne bag brevet er Dansk Byggeri, der håber, at regeringen skifter mening.

”Det ville være ærgerligt at lukke videncentret nu. De er kommet bredt rundt blandt bygningsejerne og har formidlet væsentligheden af energibesparelser i bygninger. Hvis centret lukker, går den viden, der er blevet opbygget, tabt”, siger direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri til Licitationen.

Læs også: Energirenovering af boliger er gået i stå

Blandt de øvrige underskrivere af brevet er Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Tekniq og Håndværksrådet.

Videncenter for energibesparelser i bygninger blev etableret i 2008 som led i en energipolitisk aftale og har siden fået en bevilling på fem millioner kroner årligt. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere