08.04.2019  |  EL  |  Branchen

Danmarks bedste lærlinge kåret

VVS-energilærling Emil Wang og elektrikerlærling Jonas Thrane Bendt kan nu kalde sig Danmarks bedste. Tekniq Arbejdsgiverne håber, at de nye danmarksmestre kan inspirere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var til stede og intensiteten var høj, da de danske mesterskaber for lærlinge, DM i Skills, blev afholdt fra den 4.-6. april.

I alt deltog omkring 300 lærlinge fra 43 fag i årets mesterskaber i Arena Næstved. Blandt vinderne var VVS-energilærlingen Emil Wang fra VVS & Taggruppen Entreprise i Rødovre og elektrikerlærlingen Jonas Thrane Bendt fra Hoffmann i Skibby.

Læs også: Region Sjællands bedste VVS-elev er kåret

”Det er super fedt at have vundet. Konkurrencen var virkelig hård, og jeg følte mig slet ikke sikker på, at jeg ville vinde. Min nærmeste konkurrent lavede en fejl til sidst, som nok blev afgørende, men det var virkelig tæt. Da jeg blev færdig med min opgave, havde jeg fx kun fem minutter tilbage, så det kunne godt være gået galt”, sagde 23-årige Emil Wang efter sejren var i hus.

DM i Skills har siden starten i 2011 udviklet sig til et kæmpe tilløbsstykke for både lærlinge, folkeskoleelever og forældre, der får et bedre indtryk af, hvad de mange erhvervsuddannelser har at byde på.

”Jeg kan forestille mig, at titlen kan åbne en masse muligheder. Samtidig har vi fået at vide, at vi skal være rollemodeller for vores fag, og det er kun fedt, hvis jeg kan være med til at inspirere en masse unge mennesker til at vælge en erhvervsuddannelse”, sagde Jonas Thrane Bendt.

En vigtig øjenåbner
Ifølge brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne spiller DM i Skills en vigtig rolle, når det gælder om at få unge og ikke mindst deres forældre til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne.

”Finaledeltagerne er de perfekte ambassadører for vores uddannelser. Eksempelvis elektriker- og VVS-energiuddannelserne er jo både spændende og teknisk udfordrende fag, hvor man for alvor får lukket op for en lang række karrieremuligheder. Det skal vi blive ved med at fortælle de unge, der står overfor at skulle vælge uddannelsesvej”, sagde Tina Voldby, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, og fortsætter:

”Hvis vi skal holde gang i det økonomiske opsving, har vi brug for mange flere dygtige faglærte. Det er et budskab, vi ikke kan gentage for mange gange. Jeg synes i hvert fald at årets finalister har gjort, hvad de kan for at præsentere uddannelserne fra deres allerbedste side”, sagde hun.

Læs også: Lærlinge og elever skal vise deres skills i København i 2020

DM i Skills er i dag Danmarks største uddannelsesevent med over 51.000 besøgende. Årets arrangement satte samtidig ny rekord med 43 konkurrencefag, hvilket er et enkelt mere end i 2018.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere