24.01.2020  |  EL  |  Branchen

Danmarks dygtigste elektrikerlærling drømmer om egen virksomhed

Emil Eigenbrod, der til DM i Skills blev kåret til Danmarks bedste elektrikerlærling, har store forventninger til fremtiden. Drømmen er at starte sin egen virksomhed - eller måske endda at gå i direktørens fodspor.

Det endte med at være Emil Eigenbrod, tidligere VM-roer på ungdomslandsholdet og lærling i SIF Gruppen, der løb med titlen som Danmarks dygtigste elektrikerlærling til DM i Skills.

Læs også: Landets bedste el- og VVS-lærlinge er fundet

Finalen foregik over tre dage i Bella Center som kulminationen på tre måneders intense forberedelser.

”Det er lidt ligesom elitesport. Man træner og træner og træner. Man glæder sig, er spændt og lidt nervøs op mod finalen, og så er det forbi”, fortæller Emil og pointerer, at de sidste tre måneder har været en lang forberedelse med målrettede ekstrakurser, skole om aftenen, dygtige læremestre og praktiske øvelser.

”Det har været en periode med meget lange dage, og efter finaledagene med 12 timers arbejde fra morgen til aften sov jeg 14 timer i et stræk. Men samtidig giver det hårde arbejde et ekstraordinært udbytte. Jeg har lært så vildt meget, og samtidig har jeg fået nogle helt nye kammerater. Vi har jo været fem elektrikerlærlinge i finalerunden, og vi har lært hinanden rigtig godt at kende på den gode måde, selv om vi har været konkurrenter”, fortæller Emil, der ikke lægger skjul på, at han er et konkurrencemenneske med en ambition om at blive dygtig.

Et forbillede for branchen
”Min drøm er, at jeg en dag enten kan starte min egen virksomhed eller få en overordnet position i SIF Gruppen. Måske kan jeg gøre vores direktør kunststykket efter”, smiler Emil.

SIF Gruppens administrerende direktør Lars Mejlby startede i virksomheden som lærling og blev efter 30 år udnævnt som øverste chef. Og det lader til, at Emils drøm ikke er helt uopnåelig.

”Du har den rigtige SIF-ild i øjnene. Du er dygtig, arbejdsom, energisk og målrettet, så hvem ved: En dag overtager du måske min stol”, sagde Lars Mejlby i en hyldesttale, da han sammen med medarbejdere og Gladsaxes borgmester Trine Græse fejrede Emil ved en festreception i firmaets hovedsæde i Søborg.

Læs også: VVS-lærlinge udfordrer både fordomme og hinanden til DM i Skills

”Du er et forbillede for os alle. Ikke alene i SIF Gruppen, men for hele branchen. Vi er stolte over din indsats. Du understreger på fineste vis SIF Gruppens mere end 100-årige ambition om at fungere som arnested for faglig uddannelse og personlig udvikling af branchens dygtigste elektrikere”, fortsatte han.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere