20.11.2019  |  EL  |  Byggeri

Danmarks klimastrategi bør fokusere på byggeri og intelligente bygninger

Hos Tekniq Arbejdsgiverne støtter man op om Innovationsfondens klimapanels anbefalinger, der fremhæver byggeri og intelligente bygninger som vigtige elementer i Danmarks fremtidige klimastrategi.

Hvis Danmark igen skal indtage en central rolle i kampen mod klimaforandringerne, så bør ”byggeri og intelligente bygninger” sammen med fire andre overordnede områder danne udgangspunkt for en fremtidig klimastrategi.

Læs også: Lovforslag skal sikre flere intelligente bygninger

Sådan lyder en af konklusionerne fra Innovationsfondens klimapanel, og hos Tekniq Arbejdsgiverne er man glad for, at et af panelets overordnede områder netop omhandler byggeri.

Innovationsfondens fem fokusområder:

  • Bæredygtigt landbrug og fødevarer
  • Energi og lagring
  • Alternative brændstoffer og transport
  • Byggeri og intelligente bygninger
  • Fremstillingsindustri og materialer

”Netop landets bygninger står for cirka 40 procent af vores samlede energiforbrug. Og derfor er det et helt naturligt sted at sætte ind, når vi skal nå regeringens mål om en reduktion af CO2-udledningen på 70 procent”, siger underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, Simon O. Rasmussen, og fortsætter:

”Intelligente installationer, som løbende tilpasser forbruget efter brugernes behov i den enkelte bygning, er et område, hvor Danmark i forvejen er godt med, og som samtidig har stor positiv effekt, når det gælder om at reducere energiforbruget. Derfor er det også vigtigt, at man fra Innovationsfondens side drejer fokus i netop denne retning”.

Konkrete løsninger for landets bygninger
Simon O. Rasmussen håber, at fondens anbefalinger kan fungere som brugbar inspiration for folketingspolitikerne, når de skal sammensætte Danmarks fremtidige klimapolitik.

”Hidtil har det primært handlet om at opstille ambitiøse mål, mens det har knebet med konkrete initiativer, men fondens anbefalinger indeholder bud på, hvilke løsninger der giver mest grøn omstilling for pengene – ikke mindst i landets bygninger”, siger han.

Læs også: Intelligente bygninger skaber store besparelser for kommune

Anbefalingerne fra Innovationsfonden følger i sporet på Klimarådet, og sammen peger begge på individuelle varmepumper, ladestandere og energirenoveringer som nogle af de løsninger, der bidrager mest til den grønne omstilling – for færrest penge.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere