30.04.2020  |  EL  |  Byggeri

Dansk Byggeri: Danskerne venter på et større håndværkerfradrag

En tredjedel af danskerne har byggeprojekter liggende i skuffen, som de ville sætte i gang, hvis håndværkerfradraget blev mere attraktivt. En god vej ud af coronakrisen, mener Dansk Byggeri.

Danskerne er klar til at investere i ny hulmursisolering, nyt køkken eller nye vinduer, hvis håndværkerfradraget blev gjort mere attraktivt.

Læs også: Coronakrisen rammer installationsbranchen hårdt

I en spørgeundersøgelse, som analysebureauet Opeepl Denmark har foretaget for Dansk Byggeri, svarer en tredjedel af danskerne, at de vil sætte gang i et byggeprojekt, hvis netop håndværkerfradraget blev gjort mere attraktivt.

”Håndværkerfradraget har mange fordele. Det gør sort arbejde hvidt og fremmer den grønne omstilling. Men samtidig er det et nyttigt redskab til at skrue op og ned for aktiviteten i samfundet, og det vil derfor være oplagt for politikerne at bruge netop håndværkerfradraget til at få gang i hjulene oven på coronakrisen, som tilfældet også var i årene efter finanskrisen”, siger cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg.

Det kunne ifølge Dansk Byggeri for eksempel være ved at fordoble fradraget til 25.000 kr. per person og gøre det muligt at bruge tre års fradrag på én gang, så det også bliver mere attraktivt for eksempel at sætte store energirenoveringsprojekter i gang.

En god kickstart
”I dag er det kun grønne projekter, der er omfattet af håndværkerfradraget, men i øjeblikket, hvor økonomien er gået i stå, er det oplagt som et ekstraordinært 2020-tiltag at åbne for at lade fradraget gælde for alle typer af håndværksopgaver. Det vil også sige indvendig maling samt køkken- og badeværelsesrenovering. Det vil være en god kickstart”, siger cheføkonomen.

Hele 43 procent af de danskere, som bor i parcel- eller rækkehus har byggeprojekter klar, mens det gælder for 21 procent i etagebolig og 31 procent i andre boligtyper som for eksempel sommerhus.

”Vi ved erfaringsmæssigt, at håndværkerfradraget er bredt forankret i hele landet – og allermest populært vest for Storebælt – og at det er alle indkomstgrupper, der benytter fradraget”, siger Bo Sandberg.

Læs også: PFA klar med hjælpende hånd til byggebranchen

Et konservativt skøn over beskæftigelseseffekten af at gøre håndværkerfradraget mere attraktivt vil ifølge Dansk Byggeri være 2.100 arbejdspladser i byggeriet og 1.300 i andre brancher.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Tema: Coronakrisen

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere