30.08.2017  |  EL  |  Byggeri

Byg Garanti dækker nu byggefejl for 150.000 kroner

Forbrugernes økonomiske sikkerhedsnet i tilfælde af fejl og mangler ved byggeopgaver, Byg Garanti, har øget dækningssummen fra 100.000 til 150.000 kroner.

Dansk Byggeri har hævet dækningssummen for sin ordning Byg Garanti, så den nu dækker op til 150.000 kr. inklusiv moms imod de tidligere 100.000 kr.

Byg Garanti er et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer, at kunder får dækket udgifter i forbindelse med fejl og mangler ved private bygge- og vedligeholdelsesprojekter. En ordning, der har vist sig at være populær bland forbrugerne. En undersøgelse fra maj i år viser, at 79 procent af boligejerne foretrækker en håndværker, der er dækket af Byg Garanti.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Om Byg Garanti

  • Byg Garanti omfatter arbejde udført af Dansk Byggeris medlemmer
  • Dækker op til 150.000 kr. inkl. moms
  • Dækker synlige fejl og mangler i tre år
  • Dækker skjulte fejl og mangler i ti år
  • Byg Garanti er gratis for forbrugerne

Stadig gratis for kunderne
Den højere dækningssum trådte i kraft den 1. juli i år og skal øge boligejernes tryghed, når de får renoveret og bygget i hjemmet. Sammen med forhøjelsen af dækningsgraden har Dansk Byggeri foreslået, at Byg Garanti stadig skal dække synlige håndværksmæssige fejl og mangler i tre år efter udførelsen, samt skjulte håndværksmæssige fejl og mangler i ti år efter.

Læs også: Dansk Byggeri: Varmepumpernes succes kræver stabil støtte

Byg Garanti vil desuden fortsat være gratis for forbrugerne. Forsikringen omfatter automatisk alt arbejde udført af Dansk Byggeris medlemmer, som er i tråd med Byg Garantis vedtægter.

Det er Byggeriets Ankenævn, der vurderer om der er fejl og mangler på byggearbejdet. På baggrund af kendelsen vil det blive vurderet, hvor meget kunden kan få dækket.

Læs mere om ordningen her.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere